14 Μαρτίου 2015

Συμφωνία Τσίπρα - Γιούνκερ στις Βρυξέλλες - Κοινή δράση για νέους και ανθρωπιστική κρίση

Κοινή δράση για νέους και ανθρωπιστική κρίση

Την έμπρακτη βούληση Ελλάδας - Βρυξελλών να εργαστούν από κοινού για την ενίσχυση και την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση κοινοτικών πόρων για την εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών, που ταυτόχρονα θα προσφέρουν βοήθεια σε κοινωνικά στρώματα τα οποία "πλήρωσαν" τα μνημονιακά μέτρα, αποτύπωσαν οι συναντήσεις του Αλ. Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κλ. Γιούνκερ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μ. Σουλτς. Κυβέρνηση και Κομισιόν συμφώνησαν να συγκροτήσουν κοινή "ομάδα εργασίας" για αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων από τέσσερα ευρωπαϊκά ταμεία με στόχο την τόνωση της απασχόλησης των νέων και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Τα προγράμματα αυτά είναι πέραν του γνωστού ευρωπαϊκού προγράμματος για την ανεργία των νέων, από το οποίο, όπως είπε ο Μ. Σουλτς, η Ελλάδα θα μπορούσε να απορροφήσει άμεσα περισσότερα από 6 δισ. ευρώ.

Γιούνκερ, Σουλτς, Μοσκοβισί, αλλά και η Άν. Μέρκελ από το Βερολίνο, έκλεισαν χθες κάθε συζήτηση για Grexit ή για "ατύχημα" προεξοφλώντας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, επιτυχή έκβαση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.
* Μ. Σουλτς: Πάνω από 6 δισ. μπορούν να ενεργοποιηθούν άμεσα για την απασχόληση των νέων.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: