31 Μαρτίου 2015

Πρόσκληση - πρόκληση Τσίπρα στην αντιπολίτευση - Στηρίξτε τις εθνικές "κόκκινες γραμμές"

Στηρίξτε τις εθνικές "κόκκινες γραμμές"

Ευθεία πρόσκληση - που έμεινε αναπάντητη - προς την αντιπολίτευση και ιδιαιτέρως προς τους συνεταίρους τής προηγούμενης κυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τις "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης, ώστε αυτές να γίνουν εθνικές, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός. 

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τους κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς να ξεκαθαρίσουν αν συμφωνούν με τη μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την άρνηση για αύξηση του ΦΠΑ, τη ματαίωση εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις συντάξεις, το τέλος των υφεσιακών πολιτικών λιτότητας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 

Με άλλα λόγια, να στηρίξουν την "ουσιαστική διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης και να σταματήσουν να πολιτεύονται ως "φερέφωνα των εμπνευστών των Μνημονίων".

Ο Αλ. Τσίπρας διευκρίνισε επίσης ότι η κυβέρνηση επιδιώκει στη διαπραγμάτευση έναν "έντιμο συμβιβασμό" και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε "άνευ όρων συνθηκολόγηση". Σε κάθε περίπτωση, θα προχωρήσει "με τη στήριξη του λαού και όχι των ΜΜΕ", όπως έκανε ο κ. Σαμαράς.

* Υπεκφυγές από Σαμαρά - Βενιζέλο για να μείνουν πιστοί στη γραμμή των Μνημονίων.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: