11 Μαΐου 2015

Για τη βίζα 72 ωρών στους Τούρκους τουρίστες συναντήθηκε ο Κώστας Μορφίδης με την Έλενα Κουντουρά

                                                  

Ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αυτοδιοίκησης ΑΜΘ και περιφερειακός σύμβουλος, Κώστας Μορφίδης, συναντήθηκε την Παρασκευή 8 Μαΐου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά στο γραφείο της και συζήτησαν σχετικά με το αίτημα να δοθεί βίζα 72 ωρών στους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται την χώρα μας.

Το συγκεκριμένο αίτημα που έχει τεθεί τόσο από την Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση ΑΜΘ, όσο και από παραγωγικούς φορείς της Περιφέρειας και έχει υιοθετηθεί από την συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σχετικά με την αναγκαιότητα της υλοποίησης του αιτήματος, αφού ληφθούν υπ’ όψιν οι περιορισμοί που τίθενται βάσει της Συνθήκης Schengen.

Με δεδομένο ότι αρμοδιότητα να θέσει το ζήτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το Υπουργείο Εξωτερικών, πρόθεση της ΡΙΖΑ ΑΜΘ είναι να επικοινωνήσει τις επόμενες ημέρες και με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Νίκο Χουντή, για να ζητήσει την άποψη και την αρωγή του Υπουργείου επί του θέματος.

alexandroupolisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια: