27 Μαΐου 2015

Διδυμότειχο: ζητούν την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων - Συνάντηση δήμαρχου Π.Πατσουρίδη με βουλευτή Γ.Καίσα


Η Σχολή Αστυφυλάκων παραμένει κλειστή για περισσότερο από 2 χρόνια, ενώ προβλεπόταν να ξεκινήσει φέτος η λειτουργία της
https://www.youtube.com/watch?v=9XvFk2WRXKU

Με σκοπό την επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου συναντήθηκαν ο βουλευτής Έβρου ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ κ. Γιώργος Καΐσας με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη.
Η Σχολή Αστυφυλάκων παραμένει κλειστή για περισσότερο από 2 χρόνια, ενώ προβλεπόταν να ξεκινήσει φέτος η λειτουργία της. Ο κ. Πατσουρίδης, φανερώνοντας την έντονη ανησυχία του επί του θέματος, ζήτησε από τον κ. Καΐσα να δράσει άμεσα, ώστε να βρεθεί μία λύση.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου στην "Δέλτα Τηλεόραση" δήλωσε ότι πρόκεται για ένα καίριο ζήτημα, αν και παλιό. Η Κυβέρνηση, πριν από 2 χρόνια, είχε υποσχεθέι πως θα ανοίξουν οι σχολές της Κομοτηνής και του Διδυμοτείχου. Επίσης, ο κ. Πατσουρίδης υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι είναι δυνατό, σε συννενόηση με 3 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και έναν της Ν.Δ, ώστε να επιλυθεί το ζήτημα το γρηγορότερο δυνατόν.
Ο κ. Καΐσας δήλωσε ότι "η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου είναι ακόμα ένα θύμα των μνημονιακών πολιτικών της χώρας", ενώ ο κ. Πατσουρίδης είπε πως, αν όχι σήμερα, σίγουρα αύριο θα συναντηθέι με τον αρμόδιο Υπουργό, ώστε να συζητήσουν επί του θέματος.
Η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ιδρύθηκε πριν από 15 χρόνια και έχει έκταση 175 στρέμματα, ενώ αποτελεί ιδιοκτησία και περιουσία της τοπικής κοινωνίας, έχει αναγνωριστεί η αξία της ίδρυσής της και έχουν καταβληθεί πολλές θυσίες για την λειτουργία της.
Φιλοξενούσε 200 σπουδαστές κάθε χρόνο, συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική ζωή του τόπου και διευκόλυνε πάρα πολύ τους ντόπιους σπουδαστές, οι οποίοι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.
Λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει σχετικά με τη λειτουργία της σχολής, εκκρεμεί και η φοίτηση εισακτέων 2 χρόνων, ενώ στη σχολή εργάζονταν 15 αστυνομικοί, 15 άτομα πολιτικό προσωπικό και 40 καθηγητές.
e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: