28 Μαΐου 2015

Ανοίγει τελικά η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.


Παράλληλα με τη Σχολή του Διδυμοτείχου θα επαναλειτουργήσουν
κι αυτές της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.

Θα επαναλειτουργήσει φέτος, μετά από δυο χρόνια, η Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου ανακοίνωσε, σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πανούσης.
Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ. υπουργός με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Έβρου Νατάσα Γκαρά, Δημήτρη Ρίζο και Γιώργο Καίσα, καθώς και τον δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Πατσουρίδη, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της Σχολής Αστυφυλάκων, ενώ ο κ. Πανούσης σημείωσε ότι παράλληλα με αυτή του Διδυμοτείχου θα επαναλειτουργήσουν κι αυτές της Κομοτηνής και του Ρεθύμνου.
Ο κ. Υπουργός τόνισε ότι είναι σημαντικό να επαναλειτουργήσουν οι παραπάνω Σχολές και συγκεκριμένα για την Σχολή Διδυμοτείχου ανέφερε πως θα λειτουργήσει με τουλάχιστον 200 σπουδαστές, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης του αριθμού αυτού.
Επίσης, στις προθέσεις του κ. Πανούση είναι η ενίσχυση της Σχολής Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και η μετατροπή της σε ευρωπαϊκό κέντρο για αστυνομικά ζητήματα, σε συνεργασία με άλλες Σχολές ευρωπαϊκών χωρών. Τέλος, δεσμεύτηκε να συνεχιστεί η συνεργασία με τους παριστάμενους για το μέλλον της Σχολής.
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γκαρά, η οποία πρόσφατα πήρε την πρωτοβουλία να ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα, με ερώτηση στη βουλή, δήλωσε μετά την συνάντηση με τον κ. υπουργό, πως αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την παραμεθόριο περιοχή του Έβρου η δέσμευση του υπουργού να επαναλειτουργήσει η Σχολή.
Ταυτόχρονα, σημείωσε τα οφέλη που θα έχει από αυτή την πρωτοβουλία η τοπική κοινωνία. Επίσης, υπογράμμισε ότι έτσι αποκαθίσταται μια κατάφορη αδικία σε βάρος του Διδυμοτείχου, όταν οι μνημονιακές πολιτικές οδήγησαν σε λουκέτο την Σχολή. Τέλος, τόνισε ότι θα συνεχίσει, μαζί με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό, να θέτει επί τάπητος τις “ανοιχτές πληγές” του Έβρου, αναζητώντας λύσεις προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: