29 Μαΐου 2015

Ο.Λ.Α: Προκηρύσσει διαγωνισμό για δύο υδατοδρόμια


Προς αναζήτηση φορέα που θα αναλάβει την κατασκευή, αδειοδότηση και λειτουργία δύο υδατοδρομίων, στο λιμάνι Αλεξαδρούπολης και στο λιμάνι της Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη προχωρά ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης, μέσω ανοιχτού διαγωνισμού που προκηρύσσει. Το θέμα της δημιουργίας υδατοδρομίων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα έχει έρθει τα τελευταία χρόνια έντονα στο προσκήνιο.
Μετά από διάφορες καθυστερήσεις και απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες φαίνεται πως σιγά – σιγά ανοίγει ο δρόμος για τη λειτουργία τους, με τα πρώτα εγκαίνια να γίνονται τους επόμενους μήνες στις πλέον τουριστικές περιοχές της χώρας.
Πάντως, ενδεικτικό των γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, σύμφωνα με το reporter.gr, είναι το γεγονός ότι από τους συνολικά περίπου 40 φακέλους που έχουν υποβληθεί, έχει ολοκληρωθεί η αδειοδότηση μόνο ενός υδατοδρομίου, αυτού της Κέρκυρας. Ύστερα από σημαντικές καθυστερήσεις, το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε τον Απρίλιο του 2013, οι διευκρινιστικές αποφάσεις πήραν ΦΕΚ τον Ιανουάριο του 2014, ενώ η απαραίτητη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2014, διαμορφώνοντας ουσιαστικά το νομοθετικό πλαίσιο ίδρυσης υδατοδρομίων. Πέρασαν όμως σχεδόν 14 μήνες από τότε και ο μηχανισμός κατάφερε να αδειοδοτήσει μόνο ένα υδατοδρόμιο.

Ο διαγωνισμός του ΟΛΑ
Σε αυτό το πλαίσιο και αφού κίνησε τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες και πραγματοποίησε επαφές με εταιρείες του χώρου, ο Οργανισμός Λιμένα Αλεξανδρούπολης προχωρά σε ανοικτό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης τη συμφερότερη προσφορά για τον ορισμό φορέα για την κατασκευή-αδειοδότηση και λειτουργία του υδατοδρομίου Αλεξανδρούπολης και του υδατοδρομίου Καμαριώτισσας στη Σαμοθράκη, συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας 80.000 ευρώ.
Η διάρκεια παραχώρησης του δικαιώματος λειτουργίας του κάθε υδατοδρομίου θα είναι 15ετής από την ημερομηνία απόκτησης της άδειας λειτουργίας τους.
Ως ημερομηνία λήξης υποβολής και αποσφράγισης προσφορών ορίζεται η 1η Ιουλίου 2015. Η περίληψη της διακήρυξης είναι καταχωρημένη στην ιστοσελίδα του Ο.Λ.Α. Α.Ε., στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ola-sa.gr
e-evros.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: