2 Ιουνίου 2015

Τσίπρας στο υπ. Παιδείας: Έχουμε έρθει εδώ για να ανατρέψουμε κατεστημένα

Τσίπρας στο υπ. Παιδείας: Έχουμε έρθει εδώ για να ανατρέψουμε κατεστημένα

Επίσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, Στην είσοδο του κτηρίου, τον υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με επικεφαλής τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον χώρο εκπομπής των θεμάτων των πανελλαδικών και της ευρείας σύσκεψης, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και στελεχών του υπουργείου, ο Α. Τσίπρας αναφερόμενος στον θεσμό των Πανελλαδικών Εξετάσεων, δήλωσε ότι "πρόκειται για ένα θεσμό που κατά γενική ομολογία είναι ίσως από τους εγκυρότερους και πιο αδιάβλητους θεσμούς του ελληνικού κράτους".
Επισήμανε όμως ότι είναι "ένας θεσμός που πρέπει να εξετάσουμε, όχι σε ό,τι αφορά την εγκυρότητά του, αλλά να εξετάσουμε αν μπορούμε να τον καλυτερεύσουμε σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαδικασία αυτή καθ' αυτή".
"Όλοι γνωρίζουμε πως οι γενικές εξετάσεις σε μια ευαίσθητη ηλικία για τους νέους ανθρώπους της χώρας μας, αγόρια και κορίτσια, είναι μια μεγάλη δοκιμασία. Βέβαια, στη σκέψη όλων μας είναι πώς αυτή η δοκιμασία θα μπορούσε να μετεξελιχθεί σε μια δοκιμασία, βεβαίως, πάντα, αλλά που θα μετρά περισσότερο τις ικανότητες και λιγότερο τη στιγμή. Διότι το άγχος είναι μεγάλο, η ανάγκη να μπορέσει κανείς να ανταποκριθεί μέσα σε τρεις ώρες, δημιουργεί αυτή τη μεγάλη δυσκολία" πρόσθεσε.
"Έχουμε έρθει εδώ για να ανατρέψουμε κατεστημένα. Έχουμε έρθει εδώ για να δώσουμε ένα όραμα, που θα αφορά την επόμενη ημέρα, την επόμενη εποχή, τη μεταμνημονιακή εποχή" επισήμανε χαρακτηριστικά.
"Θέλω να σας μεταφέρω τη βαθύτατη πεποίθησή μου, ότι εμείς δεν έχουμε έρθει εδώ για να επαναφέρουμε μοντέλα του παρελθόντος. Πολλά από αυτά μπορεί να ήταν επιτυχημένα, αλλά δεν συμβαδίζουν με τις ανάγκες της νέας εποχής" τόνισε.
Συνέχισε απευθυνόμενος στους νέους που συμμετείχαν στις εξετάσεις συγχαίροντας τους "που πέρασαν αυτή τη δοκιμασία και να συγχαρώ όσους αισθάνονται ότι πέτυχαν τους στόχους τους, όσους αγωνιούν, επίσης, για την προσπάθειά τους, αλλά και όσους αισθάνονται ότι σκόνταψαν. Νομίζω ότι στη ζωή το πιο σημαντικό είναι να μπορεί κανείς όταν σκοντάφτει να σηκώνεται και να προχωρά. Και αυτή είναι ίσως η μεγαλύτερη εμπειρία και η πιο μεγάλη δύναμη που πρέπει να έχει κανείς. Να έχει τη δύναμη, ακόμα και όταν σκοντάψει, να σηκωθεί και να προχωρήσει, ιδίως τα νέα αυτά παιδιά που έχουν τη ζωή μπροστά τους. Και δική μας υποχρέωση, εννοώ της πολιτείας, είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε οι νέοι άνθρωποι να μπορέσουν να δημιουργήσουν σε αυτή τη χώρα".

"Θεωρώ ότι αυτό το Υπουργείο ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα Υπουργεία. Ίσως, μαζί με το Υπουργείο της  Υγείας θα είναι αυτό που θα κρίνει, σε βάθος τετραετίας, το αν αυτή η κυβέρνηση πέτυχε ή δεν πέτυχε στους στόχους της. Και με αυτή την έννοια, ζήτησα σήμερα από την ηγεσία του Υπουργείου, σε μηνιαία βάση, να υπάρξει ένας προγραμματισμός σχεδίου δράσης και σε μηνιαία βάση να  γίνεται απολογισμός, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες, αλλά και να οικοδομήσουμε ένα άλλο όραμα για την Ελλάδα της επόμενης μέρας", κατέληξε.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: