18 Ιουνίου 2015

Μερίδιο στην κρουαζιέρα διεκδικεί η Αλεξανδρούπολη


Νέες προοπτικές ανοίγονται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την ευρύτερη περιοχή, μετά το ενδιαφέρον που εκδήλωσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων για συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, προκειμένου, το επόμενο καλοκαίρι, η πρωτεύουσα του Έβρου να μπει στο χάρτη της κρουαζιέρας.
Με βασικά δεδομένα την ύπαρξη ενός ικανοποιητικού τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία, με τα αργά, αλλά σταθερά βήματα που γίνονται στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» και με την ολοκλήρωση βασικών έργων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων έβαλε στο ευγενές της στόχαστρο την Αλεξανδρούπολη.
Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε την Τρίτη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος της Ένωσης Θεόδωρος Κόντες συναντήθηκε με τουριστικούς πράκτορες, ξενοδόχους και επαγγελματίες, τους οποίους ενημέρωσε για το επιχειρησιακό πλάνο που έχει επεξεργαστεί η Ένωση που θα πρέπει και οι τοπικοί φορείς, ο καθένας από το πεδίο δράσης του, να επικοινωνήσει, ώστε το επόμενο καλοκαίρι, οι προσπάθειες αυτές να φέρουν τους πρώτους καρπούς.
Τα δρομολόγια
Τα δύο δρομολόγια που, εφόσον όλα πάνε καλά, θα εκτελεί ένα μικρό κρουαζιερόπλοιο, της τάξης των 350-500 ατόμων, προτείνεται να είναι:
-Τριήμερη κρουαζιέρα (από Παρασκευή ως Δευτέρα): Θα αναχωρεί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με προορισμούς: Βόλο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Τσανάκαλε και πίσω Αλεξανδρούπολη (με συνδυαστικές εκδρομές σε Μετέωρα και Χαλκιδική)
-Τετραήμερη κρουαζιέρα (από Δευτέρα ως Παρασκευή): Από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για Μυτιλήνη, Χίο, Κουσάντασι, Μύκονο, Λήμνο, Σαμοθράκη και επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη.
Στόχος είναι να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι προϋποθέσεις, ώστε μέσω της αξιοποίησης του αεροδρομίου να υπάρξουν νέες πτήσεις από προορισμούς του εξωτερικού. Οι ξένοι τουρίστες, πέρα από τη διαμονή τους στην Αλεξανδρούπολη, θα έχουν την ευκαιρία να αποδράσουν στα νησιά του αιγαίου, κάτι που θα πρέπει να γίνει γνωστό και να λειτουργήσει ως δέλεαρ. Παράλληλα, και οι επισκέπτες από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία θα έχουν έναν ακόμη λόγο για να βρεθούν στην περιοχή μας.
Ώρα για δουλειά
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», η ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου ΛΕΩΝ TOURS και μέλος του HATTA Λίτσα Καραμπατζάκη που βρέθηκε στη σύσκεψη με τον κ. Κόντε, σημείωσε πως πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή, για μία σημαντικη προσπάθεια που ξεκινά και την οποία θα πρέπει να στηρίξουν όλοι, αφού, εφόσον αποδώσει καρπούς, θα υπάρξουν οφέλη για όλους.
«Θα πρέπει μέσα στο χρονικό διάστημα που απομένει ως το επόμενο καλοκαίρι να κάνει ο καθένας ό,τι καλύτερο μπορεί από την πλευρά του, ώστε μπορέσουμε να προσελκύσουμε πελάτες κρουαζιέρας, οι οποίοι είναι στην πλειοψηφία τους εύποροι και αφήνουν χρήματα, όπου κι αν πάνε. Ο δήμος, η περιφέρεια, οι ιδιώτες του τουρισμού πρέπει να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε σε αυτή την προοπτική που μάς ανοίγεται. Έχουμε τις υποδομές, την εμπειρία και την τεχνογνωσία για να εξυπηρετήσουμε κι αυτό το είδος τουρισμού. Μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις απαιτήσεις και να οργανώσουμε το εγχείρημα με τον καλύτερο τρόπο. Ζητούμε να σταθούν αρωγοί σε αυτό όλοι όσοι μπορούν να βοηθήσουν».
Της Κικής Ηπειρώτου
ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: