16 Ιουνίου 2015

Μετά τις απαράδεκτες αξιώσεις για συντάξεις και ΦΠΑ, Ευρωπαϊκός συναγερμός για πολιτική λύση

Ευρωπαϊκός συναγερμός για πολιτική λύση

Στην ευρωπαϊκή ηγεσία, που αποφάσισε το 2010 να ρίξει την Ελλάδα στον Καιάδα των Μνημονίων και να την κρατήσει σ' αυτή με τη βοήθεια των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, επιστρέφει δραματικά η ευθύνη να δώσει λύση στο ελληνικό ζήτημα, καθώς οι ισχυρισμοί περί "τεχνικής" διαπραγμάτευσης και "αξιολογήσεων" επί δεδομένων μέτρων αποδεικνύονται υπεκφυγές και φληναφήματα.

Μετά την κατηγορηματική άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να υποκύψει σε αξιώσεις όπως η περικοπή συντάξεων και του ΕΚΑΣ ή η "θανατηφόρα" για τα ελληνικά νοικοκυριά αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό από το 13% στο 23% υπήρξαν διαδοχικές συσκέψεις του Γιούνκερ με τον Τουσκ και τον Ντράγκι για την "ελληνική υπόθεση", που από διεθνείς παράγοντες και ΜΜΕ αναδεικνύονται σε μείζον ζήτημα για τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Παράλληλα στη Γερμανία είδαν το φως της δημοσιότητας "πληροφορίες" περί σύγκλησης έκτακτης συνόδου κορυφής σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της Πέμπτης, ενώ συνεχίστηκαν και τα δημοσιεύματα περί σύγκρουσης Μέρκελ - Σόιμπλε στο παρασκήνιο. Πρόθυμη να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση, αν επιδειχθεί ρεαλισμός, δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση.
 
* Κινητοποίηση κορυφής σε Ε.Ε. και ΕΚΤ, γερμανικά σενάρια ακόμη και για έκτακτη σύνοδο κορυφής
* Κυβέρνηση: Deadline στη διαπραγμάτευση η αμοιβαία επωφελής λύση

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: