12 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ρίζου Δημήτρη

 

Ο Βουλευτής Έβρου Ρίζος Δημήτρης συμμετείχε, μαζί με τους συνεργάτες του, στην ευρεία σύσκεψη των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την εξόρυξη Χρυσού στην Χαλκιδική, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη 09/06/2015 στον χώρο της Βουλής. Παραβρέθηκαν βουλευτές του κόμματος που συμμετέχουν σε μία ευρεία ομάδα κοινοβουλευτικών επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ (Περιβάλλοντος, Οικονομίας, Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Βιομηχανίας, Ενέργειας), καθώς επίσης και εκπρόσωποι πολιτικών και κοινωνικών φορέων που σχετίζονται άμεσα με την περιοχή της Χαλκιδικής.

Στόχος αυτής της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Πολιτικής Γραμματείας και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν απλά για να επισημανθούν για ακόμη μία φορά οι δεδομένες και καταγεγραμμένες πια στην συνείδηση όλου του κόσμου, τεράστιες επιπτώσεις περιβαλλοντικής καταστροφής που επιφέρει η εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική, αλλά η σύσταση μιας ευέλικτης ομάδας εργασίας που θα εκπονήσει άμεσα ένα σχέδιο οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης της περιοχής. Πάνω σε αυτό το πλαίσιο, διατυπώθηκαν συγκεκριμένοι προβληματισμοί και αναπτύχθηκε ένας πλούσιος διάλογος και αναμένεται να κατατεθούν σύντομα από πλευράς ομάδας εργασίας συγκεκριμένες προτάσεις.

Παράλληλα, αναδείχθηκε και ο υπερτοπικός χαρακτήρας του ζητήματος καθώς είναι γνωστές οι βλέψεις που έχει εκφράσει κατά καιρούς η εταιρεία που πραγματοποιεί της εξορύξεις, για επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης χρυσού και σε άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος (Έβρος, Ροδόπη, Κιλκίς). Ενέργεια που βρίσκει σύσσωμα αντίθετες τις τοπικές κοινωνίες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στον νομό μας και φυσικά δεν θα επιτρέψουμε να υλοποιηθεί οτιδήποτε προς αυτήν την κατεύθυνση.

Υπό αυτήν την έννοια καλούνται όλοι οι πολίτες να συνεχίζουν να στηρίζουν τα κινήματα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στις περιοχές του Περάματος και των Σαπών. Αυτήν την Κυριακή οι δρόμοι οδηγούν στο λόφο του Περάματος στο κάλεσμα της Διανομαρχιακής  Επιτροπής Ροδόπης-Έβρου στις 11.00 π.μ. Να είμαστε όλοι εκεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: