25 Ιουλίου 2015

Στοχοπροσήλωση


Από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, αν όχι και από πιο πριν, βασικός στόχος των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων της γερμανικής Δεξιάς, αλλά και ευχή και όνειρο των εδώ ομοϊδεατών και συμμάχων της, ήταν η πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η πτώση του Αλέξη Τσίπρα και η λεγόμενη "αριστερή παρένθεση".

Ουδέποτε παραιτήθηκαν από τις επιδιώξεις τους. Αυτός ήταν ο στόχος τους στη σύνοδο των αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης πριν από δυο εβδομάδες, αυτός παραμένει ο στόχος, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να συναινέσει στο μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεών τους.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα διαπιστώνουμε ότι δεν διστάζουν να παρακάμψουν οι ίδιοι ακόμη και τη συμφωνία του Eurosummit και να προσθέσουν νέα προαπαιτούμενα για την ελληνική Βουλή, χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των άλλων πρωταγωνιστών της συμφωνίας, της Ελλάδας και της Γαλλίας.

Είναι προφανές ότι για τους κύκλους αυτούς δεν αρκεί η υποχώρηση της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά θέλουν "δική τους κυβέρνηση" για την εφαρμογή ή και για τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας. Και αυτό διότι δεν έχουν εμπιστοσύνη στον σημερινό πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως θα τους παραδώσουν τη χώρα στο πιάτο, όπως επιθυμούν. Και φυσικά οι εδώ εκλεκτοί τους θέλουν να αποτρέψουν την κυβέρνηση της Αριστεράς από το να εφαρμόσει μέτρα που θα μετακυλίουν τα βάρη του προγράμματος στην άρχουσα τάξη, τη διαπλοκή και τους πλούσιους και θα αντιρροπούν τις αρνητικές για τις λαϊκές τάξεις προβλέψεις της συμφωνίας.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: