26 Ιουλίου 2015

Σχεδόν διπλάσιο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Σχεδόν διπλάσιο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό έναντι της Νέας Δημοκρατίας προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται το Σάββατο στα «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 33,6%, ενώ η ΝΔ ακολουθεί με ποσοστό 17,8%.

Τρίτο ακολουθεί το Ποτάμι στο 6,1%, ενώ στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 5,3%. Πέμπτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ με 4,2%, ενώ το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 3,6%. Η έκπληξη της δημοσκόπησης είναι πως το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 3,3%. Εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2,8%. Το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 1,3%, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φτάνει στο 1,1%.
Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 41,2% και ακολουθεί η Ν.Δ. με 21,9%, το Ποτάμι με 7,5%, η Χρυσή Αυγή με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ με 4,4%, η Ένωση Κεντρώων με 4% και οι ΑΝΕΛ με 3,4%.

Όσον αφορά τον ανασχηματισμό, το 35% θεωρεί πως είναι ένα καλύτερο κυβερνητικό σχήμα, ενώ το 34% το θεωρεί χειρότερο. Σε ποσοστό 16% οι πολίτες το ίδιο ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο.

Στην αξιολόγηση του πρωθυπουργού η δημοσκόπηση δείχνει πως παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 61% θετικής γνώμης, ενώ οι αρνητικές γνώμες είναι σε ποσοστό 36%.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: