28 Ιουλίου 2015

Μ. Γλέζος: "Αποπροσανατολιστική η συζήτηση για το νόμισμα"

Μ. Γλέζος: "Αποπροσανατολιστική η συζήτηση για το νόμισμα"

Η παρουσία - έκπληξη της χθεσινοβραδινής πολιτικής εκδήλωσης δεν ήταν άλλη από αυτή του Μανώλη Γλέζου: «Το 'όχι' είναι η υποχρέωσή μας, η ταύτισή μας με την Ιστορία. Είναι η επιβεβαίωση ότι η ιδεολογία της αντίστασης δεν έχει χαθεί σε αυτόν τον τόπο».

«Το τρίτο Μνημόνιο», συμπλήρωσε, «είναι το χειρότερο από όλα τα άλλα, όχι γιατί είναι όντως χειρότερο, αλλά γιατί το κάνει η κυβέρνηση Μαξίμου. Τι σχέση έχει η κυβέρνηση Μαξίμου με τον ΣΥΡΙΖΑ; Κάποια σχέση έχει... Τα λέω για εσένα, Παναγιώτη», είπε απευθυνόμενος στον Π. Λαφαζάνη, ρωτώντας τον «πώς το ανέχθηκες;». Και συνέχισε ο Μ. Γλέζος: «αυτό είναι το πιο στενόχωρο και λυπηρό...».

Πάντως, ο Μ. Γλέζος χαρακτήρισε «εικονική αντιπαράθεση», αποπροσανατολιστική τη συζήτηση για το νόμισμα, όπως επίσης έδειξε την αντίθεσή του στην πρόταση για μη αποπληρωμή των χρεών. Επιπλέον, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επανέφερε την πρόταση για μορατόριουμ στην εξυπηρέτηση των δανείων, πρόταση που κατέθεσε και ο Αυστριακός καγκελάριος Φάιμαν. Μάλιστα, ο Μ. Γλέζος αναρωτήθηκε γιατί «δεν αρπάξαμε την πρόταση αυτή;».

Ενώ επέκρινε, τέλος, (και) την Αριστερή Πλατφόρμα, γιατί δεν διαμαρτυρήθηκε όταν αποκλείστηκαν, όπως είπε, οι Ενεργοί Πολίτες από τον ΣΥΡΙΖΑ.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: