6 Οκτωβρίου 2015

Σχέδιο τετραετίας για αλλαγή της Ελλάδας

Σχέδιο τετραετίας για αλλαγή της Ελλάδας

Προτεραιότητες, δεσμεύσεις, μεγάλες προοδευτικές τομές, εθνικό σχέδιο επιστροφής στην ανάπτυξη, μέτωπο σε διαφθορά - διαπλοκή, αλλαγή του Συντάγματος

Φιλόδοξο σχέδιο μεγάλων τομών με ορίζοντα τετραετίας, ώστε η Ελλάδα να αλλάξει πρόσωπο και να εισέλθει σε νέα εποχή, παρουσίασε ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, τις οποίες ανέγνωσε χθες βράδυ στη Βουλή.

Ως άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης μέχρι το τέλος του έτους ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος και την απομείωση του χρέους ώστε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς την οικονομία, να εμφανιστούν θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης μέσα στο 2016 και στις αρχές του 2017 η χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές. Παράλληλα θα υλοποιηθούν μεγάλες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, προς όφελος των πολλών, στο φορολογικό σύστημα, το ασφαλιστικό, την Παιδεία, την Υγεία και τη δημόσια διοίκηση.

 Σ' αυτές τις μεταρρυθμίσεις ζήτησε τη "συναίνεση όλων των προοδευτικών δυνάμεων" κατ' αντιστοιχία με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι η τρέχουσα Βουλή θα κηρυχθεί αναθεωρητική ώστε να δρομολογηθεί και η προοδευτική μεταρρύθμιση του Συντάγματος.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: