4 Οκτωβρίου 2015

Η στάση των "πρώην" και ο ρόλος των "κορυφαίων"

Η στάση των "πρώην" και ο ρόλος των "κορυφαίων"

Πέραν του πρώην πρωθυπουργού Κων. Μητσοτάκη, ο οποίος, ευλόγως, συνυπέγραψε την υποψηφιότητα του γιου του, Κυριάκου, οι άλλοι δύο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος αποφεύγουν να αναμειχθούν στη διαδικασία. Ο Αντ. Σαμαράς, όπως προαναφέρθηκε, είχε κρατήσει αποστάσεις από την... παραλίγο υποψηφιότητα Γεωργιάδη, καθώς επιφυλάσσει για τον εαυτό του ευρύτερο εσωκομματικό ρόλο από εκείνο του άτυπου εκφραστή της "δεξιάς τάσης". Πάντως, αρκετοί "σαμαρικοί" ήταν διατεθειμένοι να στηρίξουν τον πρώην υπουργό και τώρα μένει να φανεί αν θα επιλέξουν να στοιχηθούν με τον Κυρ. Μητσοτάκη. Ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς, με συναντήσεις που είχε με την Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Μ. Βορίδη και τον Βασ. Κικίλια, φαίνεται πως απέτρεψε την υποβολή και άλλων υποψηφιοτήτων. Σημειωτέον πως οι σχέσεις του Αντ. Σαμαρά με τον Ευ. Μεϊμαράκη δεν είναι στα καλύτερά τους και ο κ. Σαμαράς μάλλον θα στηρίξει τον Κυρ. Μητσοτάκη.
Ο Κ. Καραμανλής δεν κρύβει σε συνομιλητές του την ενόχλησή του για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, αφού ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αγνόησε την "υπόδειξή" του να μην διεκδικήσει την ηγεσία. Σε κάθε περίπτωση, οι "καραμανλικοί" ως μπλοκ θα στηρίξουν τον Ευ. Μεϊμαράκη, καθώς είναι ο μόνος εκ των υποψηφίων που εγγυάται ότι το κόμμα θα παραμείνει "καραμανλικό".
Με τον Ευ. Μεϊμαράκη αναμένεται να στοιχηθεί μια σειρά κορυφαίων στελεχών του κόμματος, όπως ο Βασ. Κικίλιας, ο Ν. Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κ. Τασούλας, ο Μ. Γιακουμάτος κ.ά. Αντιθέτως, ώς τώρα ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν έχει λάβει την υποστήριξη ούτε των "πατενταρισμένων" φιλελεύθερων της Ν.Δ., αφού όλα δείχνουν ότι στελέχη όπως ο Κ. Χατζηδάκης θα στηρίξουν τον Ευ. Μεϊμαράκη. Προφανώς, πλήγμα για τον πρώην υπουργό αποτελεί και η απόφαση της αδελφής του Ντ. Μπακογιάννη να στηρίξει τον νυν πρόεδρο του κόμματος και όχι τον ίδιο.
Στελέχη, πάντως, της νεότερης γενιάς έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται υπέρ του Απ. Τζιτζικώστα, τον οποίο στηρίζουν ήδη δύο βουλευτές: η πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Άννα Ασημακοπούλου και ο Ν. Μηταράκης.
Εκτός μάχης, παρά τα σενάρια, έμεινε ο κοινοτικός επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος, πάντως, σύμφωνα με συνεργάτες του, δεν προτίθεται να πάρει θέση υπέρ κάποιου υποψηφίου. "Μέλημά του είναι μόνο η ενότητα της παράταξης", λένε συνομιλητές του.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: