29 Νοεμβρίου 2015

Θέμα χρόνου η επαναλειτουργία της απευθείας αεροπορικής γραμμής Αγ. Πετρούπολη – Αλεξανδρούπολη

 
Απόλυτα ικανοποιημένος επέστρεψε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης από το ταξίδι που έκανε προ ημερών, μαζί με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, στην Αγ. Πετρούπολη και το Σοσνόνυι Μπορ.
Τα αποτελέσματα του ταξιδιού της κοινής αποστολής των δύο φορέων παρουσίασαν εχθές σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στα ΜΜΕ ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου.
Οι συναντήσεις που είχε λοιπόν ο κ. Λαμπάκης στην Αγ. Πετρούπολη και το Σοσνόβυι Μπορ απέφεραν σημαντικούς καρπούς καθώς σύμφωνα με τον ίδιο και κατόπιν σχετικών διαβεβαιώσεων είναι σχεδόν βέβαιη η επαναλειτουργία της απευθείας αεροπορικής γραμμής Αγ. Πετρούπολη – Αλεξανδρούπολη.
Επίσης, ανακοινώθηκε η δημιουργία γραφείων τουρισμού και γραφείων εμπορικών δραστηριοτήτων για την προβολή και προώθηση αγροτικών και άλλων προϊόντων.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Διευθυντής του πυρηνικού εργοστασίου στο Σοσνόβυι Μπορ, στο οποίο εργάζονται περίπου 6.500 άτομα, σε δείπνο εργασίας που παρέθεσε προς τιμή της ελληνικής αποστολής, διαβεβαίωσε τον κ. Λαμπάκη ότι θα δοθούν κίνητρα στους εργαζομένους για επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τουριστικού προορισμού.
Ένα άλλο ευχάριστο νέο είναι η φιλοξενία παιδιών από τη Ρωσία στις κατασκηνώσεις του Δήμου και της Μητρόπολης στη Μάκρη.
Επίσης, στο πλαίσιο της συνάντησης του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης με το Μητροπολίτη Αγ. Πετρούπολης συζητήθηκε η δημιουργία ορθόδοξου ναού ρωσικού τύπου στην Αλεξανδρούπολη, ο οποίος θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους Ρώσους και τους ρωσόφωνους πολίτες, ενώ ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Αγ. Πετρούπολης διαβεβαίωσε τον κ. Λαμπάκη ότι το Πανεπιστήμιο είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Αδελφοποίησης με το Τμήμα Ιατρικής και το Παιδαγωγικό Τμήμα του Δ.Π.Θ. 
Από τη μεριά του ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας και Αδελφοποίησης του Επιμελητηρίου Έβρου με το Επιμελητήριο της Αγ. Πετρούπολης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, διαβεβαιώνοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι ορατά στην κοινωνία μας ήδη από τα μέσα του 2016.
Επεσήμανε ότι το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και Αδελφοποίησης με το Επιμελητήριο της Αγ. Πετρούπολης, του οποίου μέλη είναι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, αποτελεί το έναυσμα για αξιοποίηση και ανάπτυξη του εμπορίου μεταξύ των δύο μερών καθώς η ρωσική αγορά έχει ανάγκη των ελληνικών προϊόντων και με το Πρωτόκολλο αυτό εξασφαλίζεται η άδεια πιστοποίησης των ελληνικών προϊόντων που θα εισαχθούν σε αυτήν και κάλεσε τους επιχειρηματίες του Ν. Έβρου να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία και τα νέα δεδομένα.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από κοινού ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο κ. Τοψίδης, ως μέλος του Δ.Σ. του Ο.Λ.Α., παρουσίασαν αναλυτική μελέτη αξιοποίησης του λιμανιού και της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης ως κέντρου συνδυασμένων μεταφορών επισημαίνοντας τη δυνατότητα μεταφοράς εμπορευμάτων προς τις χώρες της Βαλτικής και αναδεικνύοντας την Αλεξανδρούπολη ως πόλο έλξης επενδυτικών κεφαλαίων, στην οποία οι Ρώσοι εξεδήλωσαν άμεσο ενδιαφέρον.

e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: