29 Νοεμβρίου 2015

Έβρος: Συγκέντρωση ειδών ένδυσης και υπόδησης για τα προσφυγόπουλα από τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

 
«Παιδιά που νοιάζονται» είναι ο τίτλος της πρωτοβουλίας συγκέντρωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης για τα παιδιά των προσφύγων που φτάνουν στη Λέσβο.
Τη δράση υλοποιεί το Σωματείο Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Λέσβου, καλώντας τους γονείς των παιδιών και βρεφών των κέντρων προσχολικής αγωγής να προσφέρουν παιδικά ρούχα, παπούτσια, κασκόλ, σκούφους και κουβέρτες, προκειμένου να αποσταλούν στα μέλη του Σωματείου στη Λέσβο και αυτά με τη σειρά τους να τα διαθέσουν στις ανθρωπιστικές οργανώσεις που υπάρχουν στο νησί, ώστε να δοθούν στα παιδιά των προσφύγων που καταφθάνουν καθημερινά.
Η δράση έχει και χαρακτηριστικά διαπαιδαγώγησης καθώς ζητείται από τα παιδιά να προτείνουν τι θεωρούν χρήσιμο να διαθέτουν παιδιά της ηλικίας τους ώστε να είναι χαρούμενα.
«Κατά το τρόπο αυτό, με ιδιαίτερη προσοχή στην προσέγγιση του ζητήματος και αποφεύγοντας την συναισθηματική τους φόρτιση, επιχειρείται, τα παιδιά να μπουν στη διαδικασία να μοιραστούν αγαπημένα τους αντικείμενα με συνομήλικους τους που τα έχουν ανάγκη και το κάνουν με μεγάλη χαρά» είπε σε δηλώσεις στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Κέντρων Προσχολικής Αγωγής Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Λέσβου, Δέσποινα Λεγγέτση.
Τα μέλη του Σωματείου που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο βόρειο τμήμα του Έβρου, συγκεντρώνουν παιδικά παπούτσια και παιχνίδια τα οποία θα δοθούν στο ΚΕ.Π.Υ. της περιοχής.
Πηγή: ερτ Ορεστιάδας - Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: