5 Δεκεμβρίου 2015

Αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις - Στο "μάτι" της εφορίας 1,3 εκατ. ΑΦΜ για αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό

Αν το δηλώσεις, μπορείς να το σώσεις
"Όλα στο φως": Αυτή είναι η βασική αρχή του νομοσχεδίου για το περιουσιολόγιο αλλά και άλλων ρυθμίσεων που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για τον δραστικό περιορισμό της φοροδιαφυγής στη χώρα μας, η οποία αποτελεί όχι μόνο ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο, πρόβλημα της οικονομίας αλλά και ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιουσιολόγιο, που το επόμενο διάστημα παίρνει τον δρόμο προς τη Βουλή, θα προβλέπει την καταγραφή όλων των περιουσιακών στοιχείων, κινητών και ακίνητων, επί ποινή δέσμευσης εκ μέρους του Δημοσίου οποιουδήποτε στοιχείου δεν δηλωθεί.

Οι πρώτες δηλώσεις αναμένεται να υποβληθούν τον Σεπτέμβριο του 2016. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Τρ. Αλεξιάδης, τις προσεχείς ημέρες προωθείται στη Βουλή ρύθμιση για καταθέσεις που δεν καλύπτονται από τις φορολογικές δηλώσεις, είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός της χώρας. Ήδη στο μικροσκόπιο της εφορίας βρίσκονται 1,3 εκατ. ΑΦΜ για αδήλωτες καταθέσεις στο εξωτερικό. Οι καταθέσεις αυτές θα πρέπει να δηλωθούν έναντι κάποιου λογικού προστίμου.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: