12 Δεκεμβρίου 2015

Δίχτυ προστασίας σε στεγαστικά δάνεια, δάνεια μικρομεσαίων και καταναλωτικά

 Δίχτυ προστασίας

Με τη συμφωνία που έκλεισε τελικά χθες το βράδυ μένουν εκτός της δυνατότητας μεταπώλησης σε ξένα funds τα στεγαστικά δάνεια, τα καταναλωτικά και τα δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν υποθήκη πρώτη κατοικία. Προστατεύονται επίσης όλα τα δάνεια ενήμερων δανειοληπτών.

Η σχετική συμφωνία που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ για όλα τα θέματα που περιέχονται στο δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων επιτρέπει τη μεταβίβαση σε ειδικές εταιρείες που θα αναλάβουν τη διαχείριση κόκκινων δανείων μόνο των μεγάλων δανείων των μεγάλων επιχειρήσεων.

Για τα υπόλοιπα η διαπραγμάτευση μετατέθηκε για τον Φεβρουάριο και θα διέπεται από τις ρυθμίσεις που πέρασαν πρόσφατα για την πρώτη κατοικία.

Θετική έκβαση για την ελληνική πλευρά είχε ακόμα η συμφωνία για το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και το μισθολόγιο στο Δημόσιο. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου εκτιμούσαν χθες πως η πρώτη αξιολόγηση είναι κοντά στην ολοκλήρωση και έτσι πλησιάζει η ώρα να μπει επί τάπητος το θέμα του χρέους.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: