8 Ιανουαρίου 2016

Ασφαλιστικό - Ένα βήμα μπροστά


Ένα βήμα μπροστά

Θετικοί στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών (1% - 1,5%) που προτείνει η κυβέρνηση για να αποφευχθούν μειώσεις συντάξεων, οι οποίες θα επιδρούσαν αρνητικά και στο οικονομικό κλίμα, εμφανίστηκαν οι εργοδοτικοί φορείς στη συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα και τον Γ. Κατρούγκαλο. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τη συμφωνία συγκρότησης επιτροπών για το φορολογικό και το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, διαμορφώνει ένα ευρύτερο πλαίσο συναίνεσης στο εσωτερικό, το οποίο ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης και της χώρας με τους δανειστές.
Στη μάχη για την έξοδο της χώρας από την κρίση μπαίνει, πέραν του Αλ. Τσίπρα και των αρμόδιων υπουργών Ευκλ. Τσακαλώτου και Γ. Κατρούγκαλου, και ο Πρ. Παυλόπουλος, ο οποίος μεταβαίνει στο Βερολίνο για συναντήσεις με Γκάουκ και Μέρκελ.
Σε αμηχανία έχουν περιέλθει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία βιάστηκαν να διατυπώσουν καταγγελίες οι οποίες βρίσκονται πλέον μετέωρες.
 
* Συναίνεση μικρομεσαίων και βιομηχάνων σε αύξηση εισφορών
 
* Στον αέρα οι καταστροφολογικές κραυγές της αντιπολίτευσης
 
* Διεθνείς επαφές Προέδρου της Δημοκρατίας, πρωθυπουργού και υπουργών Οικονομικών και Εργασίας για ασφαλιστικό, αξιολόγηση και χρέος
 
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: