14 Ιανουαρίου 2016

Αυστηρό μήνυμα Τρ. Αλεξιάδη στις τράπεζες για τις "τσουχτερές" προμήθειες

Αυστηρό μήνυμα Τρ. Αλεξιάδη στις τράπεζες για τις "τσουχτερές" προμήθειες

Στόχος μας είναι να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, όχι τα έσοδα, τα κέρδη κάποιων. Το υπουργείο δεν θα σταθεί θεατής σ' αυτή την ιστορία», τόνισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης αναφερόμενος στις υψηλές τιμές των POS και τις προμήθειες των τραπεζών. Το υπουργείο Οικονομικών είχε συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, με τον οποίο συμφώνησε στη λήψη μέτρων, ενώ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με τις τράπεζες.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλη Κόκκαλη ο αναπληρωτής υπουργός απηύθυνε νέα, και αυστηρότερη, προειδοποίηση στις τράπεζες, τις οποίες κατηγόρησε για έλλειψη διάθεσης συνεργασίας.

Συγκεκριμένα ο Τρ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, παρά το σχετικό αίτημα του υπουργείου, δεν έδωσε στοιχεία για το κόστος αγοράς των μηχανημάτων ηλεκτρονικών συναλλαγών αλλά και για προμήθειες που λαμβάνουν. Το υπουργείο Οικονομικών αναγκάσθηκε να ψάξει από το διαδίκτυο τις τιμές πώλησης των POS και διαπίστωσε ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ξεπερνούν και τα 350 ευρώ.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: