30 Μαρτίου 2016

''ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ''

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Σαμοθράκης πραγματοποιήθηκε στις 24 Μαρτίου 2016 στο Δήμο, σύσκεψη με θέμα τις λιμενικές υποδομές και τη θαλάσσια συγκοινωνία του νησιού.
Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν η Βουλευτής του Ν. Έβρου κα Ν.Γκαρά, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ κος Χρ. Δούκας, ο Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Εταιρίας Άγιος Ευστάθιος κος Φ.Μανούσης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης κος Ι. Γλήνιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Θέρμων καθώς και μέλη των Συλλόγων, ενώ εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος κος Α.Βίτσας, ο Αντιδήμαρχος κος Ν. Γαλατούμος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Χρ. Πρόξενος. 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε ενημέρωση από τον Δήμαρχο και από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ σχετικά με τις εξελίξεις στην επέκταση του Λιμένα Καμαριώτισσας όπως και των σχετικών αδειοδοτήσεων του, ενώ ανακοινώθηκε ότι από το υπόλοιπο της χρηματοδότησης της Μελέτης ΠΕΑΛ (Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα) του λιμένα Καμαριώτισσας η οποία προέρχεται από το ΠΔΕ και υλοποιείται από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων-Γενική Γραμματεία Υποδομών- Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών, θα προγραμματιστούν επεμβάσεις και στο Λιμάνι των Θέρμων. Ενώ συζητήθηκε και η προοπτική μετατροπής του λιμανιού των Θέρμων σε μαρίνα.
Επίσης συζητήθηκε η εξέλιξη της προκήρυξης της γραμμής Λαυρίου- Λήμνου-Σαμοθράκης- Αλεξανδρούπολης και αναζητήθηκαν καλύτεροι τρόποι αξιοποίησης της όταν προκύψει ανάδοχος.
Επιπλέον συζητήθηκαν τα ζητήματα επισκευών του ΣΑΟΣ ΙΙ και του ΣΑΟΝΗΣΟΣ και αποφασίστηκε η προσπάθεια διευκόλυνσης αυτών των εργασιών από τις εμπλεκόμενες  υπηρεσίες, επίσης θέματα δρομολογίων και τιμών, με αναφορά σε όλες τις περιπτώσεις εκείνες που μπορούν να έχουν κάποια βελτίωση, ενώ προτάθηκε η διαφοροποίηση των ημερών επιδότησης, θέμα για το οποίο υπήρξε δέσμευση της Ναυτιλιακής Εταιρείας.
Σημαντικό θέμα της συζήτησης υπήρξε και η διεκδίκηση νέων γραμμών όπως αυτής του Τσανάκαλε ή άλλου τούρκικου λιμανιού -Σαμοθράκης -Αλεξανδρούπολης και πως αυτές συνδέονται με την ύπαρξη τελωνείου. 

Τέλος διευκρινίστηκε από τον Πρόεδρο του ΟΛΑ ότι αν και υπάρχουν προβλήματα στην κατάσταση της σημερινής λιμενολεκάνης Καμαριώτισσας, των οποίων η λύση έχει δρομολογηθεί, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτή να χαρακτηριστεί επικίνδυνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: