7 Μαΐου 2016

Ψηλά στη λίστα με τους καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς Αλεξ/πολη & Σαμοθράκη

                                    
Στους ομορφότερους προορισμούς του καλοκαιριού φιγουράρουν Αλεξανδρεούπολη και Σαμοθράκη, σύμφωνα με το trivago.gr!

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του γνωστού τουριστικού site:

Ο ήλιος ξεκινά τα παιχνίδια του, μας χαμογελά κλεφτά πίσω από τα σύννεφα θυμίζοντάς μας ότι το πολυαναμενόμενο καλοκαίρι πλησιάζει. Κι αν με τη λέξη καλοκαίρι έχεις συνδέσει κάποιο νησί σε άσπρο-μπλε σκηνικό κάπου στα νερά του Αιγαίου, στη Βόρεια Ελλάδα το καλοκαίρι είναι αλλιώς.
Οι εικόνες και τα χρώματα μαγεύουν τους επισκέπτες: το έντονο πράσινο της πλούσιας φύσης συναντά τις χρυσές αμμουδερές παραλίες με τις αποχρώσεις από όλη την παλέτα του μπλε. Ένα καλοκαίρι που εντέχνως αναμιγνύει τον φυσικό πλούτο της χώρας μας με τις χάρες της θάλασσας. Αν δεν είσαι από τη Βόρεια Ελλάδα μάλλον δε θα γνωρίζεις την ομορφιά του καλοκαιριού του Βορρά.

Τι θα έλεγες να την ανακαλύψεις το επερχόμενο; Σου παρουσιάζουμε τους ομορφότερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας.

Χαλκιδική
Με λευκές και χρυσές αμμώδεις παραλίες, με δάση, βουνά, με ερημικούς αλλά και κοσμοπολίτικους προορισμούς η Χαλκιδική καταφέρνει να καλύπτει όλες τις ανάγκες των επισκεπτών της με αποτέλεσμα να θεωρείται από βορειοελλαδίτες και μη, ο ιδανικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές στη Βόρεια Ελλάδα.

Αλεξανδρούπολη
Ταξιδεύοντας πρώτη φορά στον Έβρο θα σε εντυπωσιάσει σίγουρα η πλούσια βλάστηση και τα φυσικά κάλλη που θα συναντήσεις στο πέρας σου. Ένα απόμακρο στολίδι της Ελλάδας είναι η χαλαρή, μα γεμάτη ζωή, πόλη της Αλεξανδρούπολης. Με διάχυτη στην ατμόσφαιρα την αυθεντικότητα που χαρακτηρίζει τις επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, τον φιλόξενο χαρακτήρα και την ποικιλία σε μαγαζιά, ταβέρνες, καφέ και μπαρ, η Αλεξανδρούπολη, ως μια τυπική φοιτητούπολη – με τα αβαντάζ της παραλιακής – έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα θα μπορούσες να φανταστείς. Λόγω της όμορφης παραλιακής και της εύκολης πρόσβασης στη Σαμοθράκη από το λιμάνι της πόλης, αποτελεί έναν εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό της Βόρειας Ελλάδας για συνδυασμό τόσο του νησιού, όσο και της πόλης, για ήσυχες κι ανήσυχες καλοκαιρινές στιγμές.



Σαμοθράκη
Το νησί που λίγοι έχουν εξερευνήσει όπως του πρέπει. Ένα νησί με πλούσια ιστορία κι απαράμιλλη ομορφιά. Ένας τόπος γεμάτος με κρυμμένους «θησαυρούς» που σε καλεί να τους ανακαλύψεις. Η φύση του συγκλονιστική, οι παραλίες μοναδικές και η εμπειρία πρωτόγνωρη. Η καλύτερη συντροφιά για να εξερευνήσεις το νησί είναι μερικοί καλοί φίλοι και τα ορειβατικά σου παπούτσια… Τους λόγους που θα σε κάνουν να αγαπήσεις αυτό το νησί θα τους βρεις κάπου εκεί, στις πηγές του βουνού.



Καβάλα
Σαν μια μικρογραφία του Μόντε Κάρλο, η γραφική πόλη της Καβάλας κατέχει ξεχωριστή θέση στις καρδιές όσων την έχουν επισκεφτεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η όμορφη πόλη της είναι αμφιθεατρικά χτισμένη δίνοντάς σου την αίσθηση ότι την αγκαλιάζει το βουνό και τη χαϊδεύει η θάλασσα. Ένας περίπατος στην πόλη θα σε γεμίσει με τόσο διαφορετικές εικόνες, αναδημιουργώντας παράλληλα σκηνές και σκέψεις μια άλλης εποχής. Η παλιά της πόλη, το Ιμαρέτ, τα νεοκλασικά κτίρια, ο Φάρος και οι παραλίες της συνθέτουν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πόλη. Στην περιοχή των Αμμολόφων θα βρεις χρυσαφένιες, αμμώδεις παραλίες με πολλά beach bar, που θα σου προσφέρουν όλες τις ανέσεις για δροσερές κι ανέμελες στιγμές.
Άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας που αξίζει τον κόπο να επισκεφθεί κανείς, είναι η Κατερίνη, η Θάσος και η Αμμουλιανή.
Πηγή: trivago.gr
 
e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: