27 Ιουλίου 2016

Η εισήγηση του Αλ. Τσίπρα στη συνεδρίαση του ΚΥΣΚΟΙΠ

 
Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μεταξύ άλλων την κυβερνητική πολιτική για την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση αλλά και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
            


Μέτρα άμβλυνσης των επιπτώσεων από την κατάργηση του ΕΚΑΣ ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την  συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής.
Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει, επίσης, την κυβερνητική πολιτική για την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση αλλά και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, ακόμα, να αναφερθεί σε μέτρα για την προστασία της εργασίας, τη στεγαστική πολιτική και την παιδεία.
Στελέχη της κυβέρνησης εξηγούσαν στην “Αυγή” πως “η κοινωνική πολιτική είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες αυτής της κυβέρνησης” και ότι “χωρίς αυτή, η κυβέρνηση της Αριστεράς θα χάσει”. “Η κατεύθυνσή μας δεν είναι απλώς να κάνουμε τσιμεντοενέσεις στο παλιό οικοδόμημα, αλλά να χτίσουμε ένα νέο. Μια πραγματικότητα που θα συνοδεύει τους Έλληνες πολίτες για δεκαετίες και θα βάλει τα θεμέλια για μια καλύτερη ζωή” επισήμαιναν, τονίζοντας ότι το σταδιακό χτίσιμο ενός νέου κοινωνικού κράτους έχει τεθεί ως άμεση προτεραιότητα.
Παραδέχονταν, βεβαίως, πως “ο μεγάλος στόχος” είναι ακόμη μακριά και υπογράμμιζαν πως δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο “με τη διαρκή επαφή με τους πολίτες και με τη συμμετοχή τους”.
Ο οραματικός στόχος της κυβέρνησης μπορεί να συνοψιστεί στα εξής: Ένα κοινωνικό κράτος μακροπρόθεσμα βιώσιμο, λειτουργικά εξορθολογισμένο, διαφανές στη διαχείριση, χωρίς αποκλεισμούς, με ποιοτικές υπηρεσίες εκεί που τις έχουν ανάγκη οι πολίτες, αποτελεσματικό και αποδοτικό σε όρους κοινωνικής ευημερίας.
Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες της κοινωνικής πολιτικής είναι η Υγεία, η κοινωνική αλληλεγγύη, η Παιδεία και η καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ δεν υποβαθμίζεται και η πρόσβαση στον πολιτισμό.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: