27 Ιουλίου 2016

Αλεξανδρούπολη: Οι νέες εξελίξεις με τον γιατρό που συνελήφθη για δωροληψία

 
Ενώπιον του κεντρικού πειθαρχικού συμβουλίου ιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) στην Αθήνα, παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 25 Ιουλίου ο γιατρός του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου (ΠΓΝΕ) Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τον περασμένο Μάιο είχε συλληφθεί από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για δωροληψία και απόπειρα εκβίασης ασθενούς.

Ο διοικητής του ΠΓΝΑ, Δημήτρης Αδαμίδης, ανέφερε πως μετά την 30ημερη αναστολή άσκησης των καθηκόντων του ιατρού του ΕΣΥ, απόφαση στην οποία προχώρησε ο ίδιος ο διοικητής, ο γιατρός επέστρεψε τυπικά ως όφειλε, με την παρότρυνση όμως της διοίκησης να λάβει το υπόλοιπο αδείας του έως ότου εξετασθεί η υπόθεσή του από το πειθαρχικό συμβούλιο, όπως κι έγινε.
«Συνήθως οι υποθέσεις αυτές εξετάζονται από το πειθαρχικό συμβούλιο της 4ης ΥΠΕ στη Θεσσαλονίκη, όμως επειδή η περίπτωση είναι πολύ σοβαρή και προβλέπεται η ανώτατη ποινή, που είναι η απόλυση, θα εξετασθεί απευθείας στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο στην Αθήνα» εξηγεί ο διοικητής του ΠΓΝΑ.

Υπενθυμίζεται πως ο γιατρός είχε συλληφθεί ύστερα από καταγγελία ασθενούς, που ήταν σε αναμονή για να συμπεριληφθεί στη λίστα των προγραμματισμένων χειρουργείων, ότι του ζητήθηκε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό το οποίο και παρέδωσε αφού πρώτα είχε προσημειωθεί από τη ΔΕΥ.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΓΝΑ, ο ασθενής που προέβη στην καταγγελία χειρουργήθηκε και αποκαταστάθηκε το πρόβλημα της υγείας του, ενώ σε βάρος του ιατρού εκκρεμεί και εισαγγελική ποινική δίωξη.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου παροτρύνει τους πολίτες να καταγγέλλουν περιπτώσεις χρηματισμού, διαβεβαιώνοντάς τους πως θα είναι αμείλικτη σε αυτά τα περιστατικά, ενώ εγγυάται και την ασφαλή αντιμετώπιση των ασθενών που προβαίνουν στις συγκεκριμένες καταγγελίες.
Πηγή: newsit.gr
e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: