3 Αυγούστου 2016

Ευκλ. Τσακαλώτος: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα


O υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
           
Την διαβεβαίωση ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά από ερώτηση – «πάσα» του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι τα στοιχεία για το νέο μεσοπρόθεσμο και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα οριστικοποιηθούν στο τέλος του χρόνου και θα εξαρτηθούν και από το αν το ΔΝΤ ζητήσει από τους Ευρωπαίους μεγαλύτερη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
Κατά την συζήτηση νομοσχεδίου που κυρώνει ευρωπαϊκή οδηγία για την κεφαλαιαγορά ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης ρώτησε τον υπουργό αν ισχύει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα. «Σαφώς», απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.
Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι το νέο μεσοπρόθεσμο είναι για το τέλος του έτους και εξαρτάται από τον καθορισμό των πλεονασμάτων που είναι υπό διαπραγμάτευση. «Είναι θέμα διαπραγμάτευσης πως θα χειριστούμε το θέμα. Κανονικά είναι για το τέλος του χρόνου που θα ξέρουμε αν έχει καλυφθεί το ΔΝΤ ή αν θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους και άλλα μέτρα για το χρέος», είπε ο Ευκλ. Τσακαλώτος σημειώνοντας πως «επειδή έχουμε ενδιάμεση συμφωνία για το χρέος ακόμη συζητάμε τους αριθμούς».
Για το συμπληρωματικό μνημόνιο ο υπουργός υπογράμμισε ότι «το ψηφίσαμε στις 22 Μαΐου, ήταν μέρος του πολυνομοσχεδίου. Είναι στο δημόσιο χώρο» και επομένως δεν υπάρχει θέμα δημοσιοποίησης.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: