9 Αυγούστου 2016

Ο. Γεροβασίλη: Καμιά πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή

 

"Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία" υπογράμμισε για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη .
Τον αποτροπιασμό της για την εμπρηστική επίθεση στη Μονή Πετράκη τα ξημερώματα, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος. Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε πως οι αρμόδιες αρχές ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. “Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή” υπογράμμισε.
Ολόκληρη η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου:
“Προκαλεί αποτροπιασμό η εμπρηστική επίθεση που έγινε σήμερα τα ξημερώματα, στο προαύλιο του κτιρίου των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.
Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.
Η συνταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή”.
Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα το κτίριο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Μονή Πετράκη έγινε στόχος επίθεσης με βόμβες μολότοφ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι, γύρω στις 3.10 το πρωί, πέταξαν τέσσερις βόμβες μολότοφ στο προαύλιο του κτιρίου, στο Κολωνάκι, οι οποίες εξερράγησαν με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα εκεί.
 
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: