4 Νοεμβρίου 2016

Συγκεκριμένη η διαδικασία υλοτομίας ακόμα και σε ιδιωτικά αγροτεμάχια


Με τη θερμοκρασία να κατεβαίνει όσο πλησιάζουμε στο χειμώνα, και το πετρέλαιο θέρμανσης, στα ύψη, οι περισσότεροι πολίτες, προσανατολίζονται σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης, όπως είναι για παράδειγμα, τα καυσόξυλα.
Έτσι λοιπόν δεν είναι λίγοι αυτοί, που προτιμούν να κάψουν ξύλα προκειμένου να ζεσταθούν, καθώς είναι πιο οικονομικά, και πολλές φορές, δωρεάν, όταν δηλαδή μπορεί κάποιος να κόψει μόνος του, αντί να τα αγοράσει.
Οι υπηρεσίες του Δασαρχείου δίνουν την δυνατότητα σε κατοίκους σε περιοχές με κάτω των 10.000 ατόμων πληθυσμού, τριών δεκαπενθημέρων, όπου θα μπορούν να προμηθεύονται συγκεκριμένες κατηγορίες καυσόξυλων για προσωπική και μόνο χρήση.
Το πρώτο δεκαπενθήμερο ξεκίνησε την 1η του Νοέμβρη. Ακόμα και για κάποιους οι οποίοι έχουν δέντρα, μέσα σε δικό τους, ιδιωτικό χώρο, υπάρχει μία διαδικασία, την οποία υποχρεούνται να ακολουθήσουν. Όπως εξηγεί ο Βασίλειος Βοουρδόγλου, Δημόσιος Κατήγορος του Δασαρχείου Αλεξ/πολης, η διαδικασία αυτή προβλέπει αρχικά μία αίτηση στην Δασική Υπηρεσία, προκειμένου να πάρει έγκριση υλοτομίας, αφού πρώτα ο κάτοχος του αγροτεμαχίου προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία πιστοποιούν ότι το εν λόγω τεμάχιο είναι στην ιδιοκτησία του.
Στη συνέχεια το Δασαρχείο οφείλει να πραγματοποιήσει αυτοψία προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όντως το τεμάχιο ανήκει στον αιτούντα. Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας θα ελεγχθεί εάν όντως υπάρχουνε δασικά είδη, και έπειτα η Υπηρεσία με τη σειρά της, θα εγκρίνει ή θα απορρίψει την αίτηση υλοτομίας.
Ο αιτών θα πρέπει παράλληλα, να συμπληρώσει το δελτίο μεταφοράς, την ημέρα της μεταφοράς των δασικών προϊόντων, ειδάλλως, εάν συλληφθεί, θεωρείται παραβάτης. Επισημαίνεται στο σημείο αυτό, ότι αυτή η διαδικασία προβλέπεται μόνο για τεμάχια τα οποία βρίσκονται εκτός του αστικού ιστού, εκτός δηλαδή οικισμών και σχεδίου πόλεως.
Για όλα τα υπόλοιπα, αρμόδια είναι η Πολεοδομία.
Πηγή: thrakinet.tv 

e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: