11 Δεκεμβρίου 2016

Στ. Κοντονής: Δικαστική αστυνομία μέχρι το καλοκαίρι του 2017 - Πρόσληψη 1,347 δικαστικών υπάλληλων (Video)

Την δημιουργία της δικαστικής αστυνομίας μέχρι το καλοκαίρι του 2017 προανήγγειλε κι από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, κατά την παρέμβασή του στην συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2017. Ο Στ. Κοντονής περιέγραψε αναλυτικά την ενίσχυση του δικαστικού σώματος με δικαστές, εισαγγελείς και δικαστικούς υπαλλήλους επί της σημερινής κυβέρνησης, ενώ προανήγγειλε ότι το 2017 θα προσληφθούν ακόμα 1,347 δικαστικοί υπάλληλοι.

  Ο Στ. Κοντονής είχε αντιπαράθεση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος της Ν.Δ., Ν. Δένδια, σχετικά με τις καταγγελίες της Ν.Δ. για απόλυση 9,500 κρατουμένων από τις φυλακές επί της σημερινής κυβέρνησης με τα μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών. Ο Στ. Κοντονής καταλόγισε στην Ν.Δ. «πανικό» υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε 12,000 κρατού- μενους και σήμερα στις φύλακες βρίσκονται 9,500 κρατούμενοι, ένας αριθμός «διαχειρίσιμος», όπως σημείωσε. Ο Στ. Κοντονής σημείωσε ότι η Ν.Δ. αθροίζει στα νούμερα που δίνει κι αυτούς που θα αποφυλακίζονταν κι υπό κανονικές συνθήκες.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις της Ν.Δ. για την Δικαιοσύνη, ο Στ. Κοντονής αναρωτήθηκε γιατί δεν έκανε όσα προτείνει κατά την θητεία των δικών της κυβερνήσεων. Ο Στ. Κοντονής υπενθύμισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση άλλαζε για 15 μέρες τον Ποινικό Κώδικα κι αμνήστευε τους τραπεζίτες κι όσους έδιναν απόρρητες πληροφορίες σε υποψήφιους επενδυτές. Ο Στ. Κοντονής συμπλήρωσε ότι ως υφυπουργός Αθλητισμού διαπίστωσε ότι από το 2002 δεν είχε γίνει έλεγχος στις αθλητικές ομοσπονδίες.

Η Ν.Δ. είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5% και ζητούσε πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους.

Ο Στ. Κοντονής σχολίασε και την στάση της Ν.Δ. σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές παρατηρώντας ότι η Ν.Δ. είχε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4,5% του ΑΕΠ που η κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει, ενώ πέτυχε και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ρύθμιση του χρέους την ώρα που η Ν.Δ. ζητούσε πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους. Ο Στ. Κοντονής σημείωσε ότι στόχος του παλιού πολιτικού συστήματος ήταν να συνεχίσει να κυβερνά το «καθεστώς των φίλων του κ. Χριστοφοράκου» μέσω της εναλλαγής των κομμάτων στην διακυβέρνηση.



avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: