24 Δεκεμβρίου 2016

Γ.Ντάισελμπλουμ: Ξαναρχίζουν οι συζητήσεις για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα


Ο επικεφαλής του Eurogroup ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι συνομιλίες για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα ξαναρχίσουν, μετά την επιστολή του Ευ.Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνεται η δέσμευση της Ελλάδας στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.

Την επανέναρξη των συνομιλιών για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το «πάγωμα» των προηγούμενων ημερών, αφορμή για το οποίο στάθηκε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γ.Ντάισελμπλουμ αναφέρει ότι οι πιστωτές συμφώνησαν να συνεχιστούν οι συνομιλίες αφού έλαβαν την επιστολή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου στην οποία επαναλαμβάνει τη δέσμευσή του στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας.

«Είμαι ευτυχής που συμπεραίνω ότι ανοίξαμε τον δρόμο για να προχωρήσουμε με τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, που θα γίνουν τον Ιανουάριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) ξανάρχισε τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: