22 Δεκεμβρίου 2016

Στην Αθήνα η επιστολή με τις διευκρινίσεις που ζητούν οι θεσμοί


Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται το e-mail των εταίρων αναφορικά με τις διευκρινήσεις που ζητούν για τα μέτρα κοινωνικής στήριξης που πήρε η Αθήνα. Το θέμα απασχολεί την κυβέρνηση την ώρα αυτή.

Παράγοντες του ESM εκτιμούσαν ότι η απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Νωρίτερα, κυβερνητικός αξιωματούχος εκτιμούσε ότι στην ελληνική απάντηση θα δίδεται η διαβεβαίωση ότι δεν επηρεάζονται οι στόχοι του προγράμματος από τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, επίσης ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται από το πρόγραμμα, καθώς και ότι πρόκειται για μια εφάπαξ παροχή.

Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα ενεργοποιηθούν, κατά πάσα πιθανότητα, στις αρχές του χρόνου, σημείωναν χθες κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, αφού πρώτα απαντηθούν από την ελληνική πλευρά κάποιες ανησυχίες που διατυπώθηκαν από τους θεσμούς σχετικά με τις παροχές.

Σχετικά με τις ανησυχίες των θεσμών, οι ίδιοι κύκλοι απαντούσαν ότι “η παροχή είναι εφάπαξ. Από εδώ και πέρα, σε συμφωνία με τους θεσμούς, το υπερβάλλον πλεόνασμα θα πηγαίνει εκεί που πρέπει”, ενώ τονίστηκε πως “είναι βέβαιο ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος δεν συνδέονται με τη δεύτερη αξιολόγηση. Αυτό έχει αποσυνδεθεί πλήρως”.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: