27 Ιανουαρίου 2017

Σήμερα στην «Αυγή»: Τεντώνει το σχοινί το ΔΝΤ


Ανοιχτό και το ενδεχόμενο αποχώρησής του
* Επαναφέρει το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους ερχόμενο σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους
* Ζητεί νομοθέτηση προληπτικών μέτρων για μετά το 2018 που δεν μπορεί να δεχθεί η Ελλάδα
Σε παράγοντα εμπλοκής στο χθεσινό Eurogroup και απροσδιοριστίας ως προς την έκβαση της διαπραγμάτευσης -σε ποιότητα και χρόνο- για τη δεύτερη αξιολόγηση, η οποία, κατά κοινή εκτίμηση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί «το συντομότερο» και, αν είναι δυνατόν, στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, εξελίσσεται η άκαμπτη στάση του ΔΝΤ.
Η εμμονή για νομοθέτηση από την Ελλάδα προληπτικών μέτρων για μετά το 2018, την οποία απέρριψαν ο Ευ. Τσακαλώτος αλλά και άλλοι υπουργοί Οικονομικών, όπως ο Γάλλος Σαπέν, καθώς επίσης η εμμονή για άμεσα μέτρα ριζικής αντιμετώπισης της βιωσιμότητας του χρέους, όχι μόνο φέρνει το ΔΝΤ σε σύγκρουση με Αθήνα, Βρυξέλλες και Βερολίνο, αλλά θέτει και ζήτημα -εκ των πραγμάτων- συμμετοχής του στο πρόγραμμα. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί απλώς ένα συμπέρασμα, αλλά και έμμεση χθεσινή παραδοχή του εκπροσώπου του.

...............................................................................
Μολώχ του Τραμπ για το ευρώ
Την κατάρρευση του ευρώ μέσα στον επόμενο ενάμιση χρόνο προέβλεψε χθες στο BBC ο καθηγητής Τεντ Μάλοχ, προαλειφόμενος για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ε.Ε.: «Αυτό που θα έκανα εγώ το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ» είπε ο οικονομολόγος που είχε επισκεφτεί πρόσφατα τον πύργο του Τραμπ.


Οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Ομόφωνο "όχι" στην έκδοση από τον Άρειο Πάγο

Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας
Με εντάλματα σύλληψης των «οκτώ» και μια οργισμένη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αντέδρασε η Άγκυρα στην ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου να μην προχωρήσει στην έκδοση των Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Η Άγκυρα απέδωσε «πολιτικά κίνητρα» στην απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης προειδοποιώντας πως «οι επιπτώσεις» της «στις διμερείς μας σχέσεις, η συνεργασία μας απέναντι στην τρομοκρατία και άλλες κοινές συνεργασίες σε διμερή και πολυμερή ζητήματα, θα αξιολογηθούν διεξοδικά»...



ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

27η Ιανουαρίου: Ημέρα μνήμης για το Ολοκαύτωμα

Υπάρχουν ορισμένες λέξεις που φέρουν βαρύ φορτίο: Γενοκτονία, εθνοκάθαρση, ολοκαύτωμα... Όλες περιγράφουν ανθρώπινες τραγωδίες, όμως ακολουθούν πολλούς διαφορετικούς δρόμους. Ίσως είναι δύσκολο, ιδιαίτερα για τους νέους, να γίνει κατανοητό ότι η λέξη «ολοκαύτωμα» είναι συνδεδεμένη με ό,τι χειρότερο στην ανθρώπινη ιστορία...
του Γιάννη Μπαλάφα


ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Πλεόνασμα 35 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία

Πλεόνασμα της τάξης των 35.720.037 για τα νοσοκομεία το 2016, σε αντίθεση με το χρέος των 935.941.720 ευρώ στο τέλος του 2015, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.


ΗΠΑ

Οικονομικός πόλεμος στο Μεξικό

Με δασμούς 20% στα προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ από το Μεξικό απείλησε ο Λευκός Οίκος μετά την άρνηση του προέδρου της χώρας να πληρώσει για το τείχος. Ανεπιθύμητος για τον Τραμπ ο Μεξικανός πρόεδρος, ευπρόσδεκτη η πρωθυπουργός της Βρετανίας για διαπραγμάτευση εμπορικής συμφωνίας ενόψει Brexit.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: