27 Ιανουαρίου 2017

Αλλαγή ονομασίας του blog SamothrakisNea2 σε SamothrakisArmonia.blogspot.com


Αγαπητοί φίλοι αναγνώστες του blog μου samothrakisnea2.blogspot.com

Με σκοπό να συμβάλλω στην γνωστοποίηση της μυθολογικής εκδοχής ότι η Αρμονία είναι Σαμοθρακίτισσα, μετονόμασα το blog μου σε samothrakisarmonia.blogspot.com

Προσωπικά θεωρώ ότι η Αρμονία που είναι όρος που χρησιμοποιείται παγκόσμια σε πολλές επιστήμες εκδοχές και γλώσσες, μπορεί να καθιερωθεί ως το "brand name" για το νησί μας.

Το άγαλμα της Νίκης έτσι και αλλιώς υπάρχει και είναι γνωστό, κυρίως όμως ως έργο τέχνης. 

Ελπίζω ότι κυρίως με την πρωτοβουλία του Δήμου μας θα γίνουν οι δέουσες ολοκληρωμένες και συντονισμένες ενέργειες σ' αυτήν την κατεύθυνση, αξιοποιώντας την βοήθεια του πανεπιστημίου της Θράκης και οργανώνοντας σχετικές εκδηλώσεις όπως επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες, προβολές, δημοσιεύσεις, τουριστικά σποτ κ.ά.

Ένα πρώτο βήμα που θα μπορούσε να ξεκινήσει άμεσα θα ήταν να σταλεί ένα τεκμηριωμένο κείμενο σε όλα τα Πανεπιστήμια του κόσμου με e-mail, που να ενημερώνει σχετικά για την καταγωγή του όρου Αρμονία, ώστε να μάθει όλος ο κόσμος ότι η λέξη αυτή που χρησιμοποιείται σε πολλές εκδοχές (Μουσική, Ζωγραφική, Γλυπτική, Ποίηση, Διατροφή, Περιβάλλον, τρόπος ζωής κ.ά), προέρχεται από την δικιά μας Αρμονία την Σαμοθρακίτισσα. 

Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ δημόσια την κ. Τηγανούργια Π. για τον εξαιρετικά πετυχημένο τίτλο "Αρμονίας Γένεσις" - στον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Σαμοθράκης".

Σίγουρα η δική μου πρωτοβουλία δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια σπίθα που φιλοδοξεί να ανάψει καρδιές και να γεννήσει ιδέες. Θα χρειαστεί μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Σίγουρα σ’αυτό το δειλό πρώτο βήμα μου, θα χρειαστώ και την βοήθεια των ειδικών για την τεκμηρίωση της εντοπιότητας της Αρμονίας, όσο και τεχνική βοήθεια για την αξιοποίηση του διαδικτύου.

Σ’ ότι αφορά το νέο βλογ μου, θα μπορείτε να το επισκέπτεστε άμεσα στην διεύθυνση
samothrakisarmonia.blogspot.com και έμμεσα μέσα από τις αναρτήσεις μου στο face book  "Nea Samothrakis"   και  "ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΙΤΑΛΑΣ"



Σπιτάλας Βασίλης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κ. Βασίλη γεια σας
Διάβασα με ενδιαφέρον το κείμενό σας και το βρήσκω ενδιαφέρον.
Νομίζω ότι η προβολή του νησιού θα είναι σημαντική και θα αυξηθεί
και το τουριστικό ενδιαφέρον.
Συμφωνώ ότι η πρωτοβουλία και ο συντονισμός θα πρέπει να είναι του Δήμου.
Καλή μας επιτυχία και επικροτώ την πρωτοβουλία σας.
Ένας κάτοικος