26 Φεβρουαρίου 2017

Ο Φ. Μανούσης ενημερώνει για την εξέλιξη κατασκευής των δύο ταχύπλοων - Με το καλό και καλοτάξειδα


            (αντιγραφή φωτο και κείμενου από το Face Book)
Ο Fotis Manussis πρόσθεσε 4 νέες φωτογραφίες.
13 ώρες
ΜΕ ΤΑΧΕΙΣ ΡΥΘΜΟΥΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΤΑΧΥΠΛΟΩΝ ΤΗΣ SAOS FERRIES
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατασκευάζονται το σκάφος ΖΕΦΥΡΟΣ της εταιρίας FLIP 1 και το ΟΣΤΡΙΑ της εταιρίας FLIP 2 Έχουν ήδη κατασκευασθεί οι "γαστρες " και συνεχίζονται οι υπερκατασκευές.
Ειδικά το ΟΣΤΡΙΑ, που ειναι πρωτότυπο σκάφος όσον αφορά τίς επιδόσεις του,( θα έχει την δυνατότητα να αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 38 κόμβων ) έχει μελετηθεί απο το τμήμα μελετών της Σουηδικής εταιρίας VOLVO . Υπενθυμίζω τέλος οτι το ΖΕΦΥΡΟΣ πρεπει να παραδοθεί τέλος Απριλίου ενώ το ΟΣΤΡΙΑ ενα μήνα μετά.
Φώτης Μανούσης

1 σχόλιο:

samothrakisnea2 είπε...

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΙΤΑΛΑΣ Κύριε Μανούση θα σας πρότεινα για τα νεότευκτα ταχύπλοα σκάφη σας να βάλετε ονόματα που αναδύονται μέσα από την μυθολογία του νησιού μας, "ΚΑΔΜΟΣ" κ΄ "ΑΡΜΟΝΙΑ". Γιαυτούς που γνωρίζουν, ο Κάδμος ειναι αυτός που περνώντας από την Σαμοθράκη ψάχνοντας να βρει την αδελφή του ΕΥΡΩΠΗ, γνώρισε την ΑΡΜΟΝΙΑ που ήταν Σαμοθρακίτισσα, την παντρεύτηκε στο νησί και στον γάμο τους για πρώτη και μοναδική φορά στην Ελληνική Μυθολογία σε γάμο θνητων παραβρέθηκαν όλοι οι Ολύμπιοι Θεοί με τα δώρα τους. Για όσουν δεν γνωρίζουν τον μύθο, θα ήταν ευκαιρία να τον μάθουν. Πρέπει σε κάθε περίπτωση το νησί μας να αναδείξει τον πλούτο του που είναι η ιστορία του και ο πολιτισμός του μαζί με τις φυσικές του ομορφιές. Ειδικότερα η ιστορία μας είναι ο διαχρονικός μας πλούτος.

(Αυτό ήταν το σχόλιό μου στο Face Book. Ο Φ.Μανούσης μου απάντησε ότι τα ονόματα έχουν δοθεί και είναι αδύνατον να αλλάξουν)