26 Απριλίου 2017

Μέτρα - εξιτήριο από τα Μνημόνια


Εξοδος στις αγορές Ιούνιο - Ιούλιο - Εντατικές διαβουλεύσεις υπουργών - εκπροσώπων θεσμών στην Αθήνα για ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας την ερχόμενη εβδομάδα
Ως την τελευταία δοκιμασία πριν η Ελλάδα ανοίξει την πόρτα της εξόδου από τα Μνημόνια και τη διεθνή επιτροπεία περιέγραψε ο πρωθυπουργός τα μέτρα που περιλαμβάνει η προς ολοκλήρωση δεύτερη αξιολόγηση και τις συζητούμενες παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους στο πλαίσιο μιας «συνολικής συμφωνίας» με τους δανειστές.

 Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Αλ. Τσίπρας διευκρίνισε ότι η τεχνική συμφωνία (μέτρα - αντίμετρα) με τους δανειστές θα περάσει από τη Βουλή πριν από το Eurogroup της 22ας Μαΐου, ώστε μέχρι τότε να συμφωνηθούν και οι ρυθμίσεις για τα πλεονάσματα και το χρέος μετά το 2018.

Η «συνολική συμφωνία», σημείωσε, αποτελεί το «εξιτήριο» της χώρας από τα Μνημόνια και «αμέσως μετά» από αυτήν θα υπάρξει έξοδος στις αγορές. Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν στην «Αυγή» ότι ο στόχος είναι η έκδοση ομολόγων να γίνει τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: