29 Μαΐου 2017

Σαμοθράκη: Αναβαθμίζεται το κάμπινγκ "Βαράδες"

Με την αρίθμ. 92/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε με πλειοψηφία η έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σαμοθράκης και Τοπικού Φορέα Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, διάρκειας πέντε (5) ετών με σκοπό την δημιουργία θέσεων εργασίας (κοινωνική ωφέλεια) και την ποιοτική αναβάθμιση και λειτουργία του κάμπινγκ "Βαράδες" νήσου Σαμοθράκης, ως υποδομή γενικότερου τοπικού συμφέροντος για την ανάπτυξη του τουρισμού, την προβολή του τοπικού πολιτισμού, την προστασία του περιβάλλοντος.
Το αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης θα περιλαμβάνει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών εντός του χώρου κάμπινγκ Βαράδες, την καθαριότητα χώρου, την προβολή της νήσου Σαμοθράκης, των τοπικών προϊόντων και του πολιτισμού, την βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με υπηρεσίες εξυπηρέτησης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.
Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Σαμοθράκης αναλαμβάνει την παραχώρηση δημοτικής έκτασης 13.271,06 τετραγωνικών μέτρων.
Η έκταση αυτή περιλαμβάνει το δημοτικό κάμπινγκ Βαράδες, αδειοδοτημένο με ειδικό σήμα λειτουργίας κάμπινγκ δυναμικότητας 105 θέσεων και 315 ατόμων.
Ο Δήμος επίσης αναλαμβάνει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, το σύστημα πυρασφάλειας και τον έλεγχο της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρονται από τον συμβαλλόμενο φορέα.
Τέλος στους όρους συμπεριλαμβάνεται η ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του κάμπινγκ Βαράδες την 1η Ιουνίου κάθε έτους, το χρονικό διάστημα, τα ανταποδοτικά οφέλη που θα αποδίδονται προς τον Δήμο Σαμοθράκης και να εξασφαλιστεί ότι θα δουλέψουν ντόπιοι ή μόνιμοι κάτοικοι του νησιού.
e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: