5 Μαΐου 2017


Πλεόνασμα λαϊκισμού από Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ
Σε πλειοδοσία ανεξόφλητων επιταγών προς τον ελληνικό λαό επιδίδονται οψίμως οι ηγεσίες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που μέχρι πρότινος ανησυχούσαν για τις «μονομερείς ενέργειες» της κυβέρνησης και αμφισβητούσαν την επίτευξη σημαντικών πρωτογενών πλεονασμάτων...

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της «Αυγής»:
https://www.avgi.gr/subscriptions

Με εξαετή στρατηγικό σχεδιασμό η κυβέρνηση

Την υλοποίηση «στρατηγικού σχεδιασμού με ορίζοντα εξαετίας» έθεσε ως στόχο στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας δίνοντας προτεραιότητα στις επενδύσεις, τη δημιουργία μόνιμων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπή αμοιβή και ασφαλιστικά δικαιώματα, τη μείωση της ανεργίας στον ευρωπαϊκό μέσο όρο μέσα σε μια πενταετία και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους. Η μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και η συνταγματική αναθεώρηση συμπληρώνουν το σχέδιο.

Έρευνα: τι πιστεύουν οι νέοι σε 7 χώρες της Ε.Ε.

Ευρώπη των συμφερόντων, όχι των λαών

Περισσότεροι από τα τρία τέταρτα των νεαρών Ευρωπαίων βλέπουν την Ε.Ε ως ένα μπλοκ οικονομικών συμφερόντων, όχι ως συμμαχία χωρών που μοιράζονται κοινές αξίες πολιτισμού και πολιτικής κουλτούρας. Ελληνικές «πρωτιές» στη δημοκρατία, στην επιστροφή εξουσιών στις εθνικές κυβερνήσεις αλλά και στην επιθυμία για αποχώρηση από την Ε.Ε.

Δύο χρόνια δίκη Χ.Α.:

"Στη θέση των ψεύτικων λεονταρισμών ήρθε ο φόβος"

150 συνεδριάσεις και 85 εξετασθέντες μάρτυρες κατηγορητηρίου μετρά η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α., έχοντας συμπληρώσει δύο χρόνια μετά την έναρξη της διαδικασίας. Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, αποτιμώντας τους 24 μήνες ποινικής μάχης.

Ανδρέας Ξανθός: Μόνο από τα φαρμακεία τα ΜΗΣΥΦΑ

Τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα θα συνεχίσουν να χορηγούνται αποκλειστικά από τα φαρμακεία με εξαίρεση τα σκευάσματα που ανήκουν στην κατηγορία των ΓΕΔΙΦΑ (Γενικής Διάθεσης Φάρμακα) ενώ ιδρύεται  παρατηρητήριο τιμών για τα ΜΗΣΥΦΑ στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Να μπει κανείς ή να μην μπει;

Η γαλλική Αριστερά είναι σήμερα σε δύσκολη θέση και κάθε αριστερός έχει να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Η μικρή διαφορά (21,30% η Λεπέν, 19,58% ο Μελανσόν) που επέτρεψε στη Λεπέν να μπει στον δεύτερο γύρο, αποκλείοντας την Αριστερά, άφησε μια πικρή γεύση...
του Δημήτρη Σκαρπαλέζου

Το EWG χαιρετίζει τη συμφωνία

«Πράσινο φως» στο Eurogroup για την έγκριση των όρων εκταμίευσης της δόσης και τη διευθέτηση στο άμεσο μέλλον της βιωσιμότητας του χρέους άναψε χθες το EuroWorking Group. Περί τα τέλη Ιουνίου, «αν όλα πάνε καλά», η απόφαση του ΔΝΤ. Χθες συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Γαλλία: Αυγά για Λεπέν, Ομπάμα για Μακρόν

Αντιφασίστες διαδηλωτές υποδέχθηκαν με αυγά τη Μαρίν Λεπέν στη Βρετάνη. Παρέμβαση υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Ανάκληση της απόφασης για το Ελληνικό

Σε ανάκληση της προηγούμενης απόφασής της, με την οποία ανέπεμπε στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων το θέμα του χαρακτηρισμού ή μη τριών κτηρίων του Ελληνικού ως μνημείων, προχώρησε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου καθώς δεν υπάρχουν νέα στοιχεία που να την αιτιολογούν.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: