18 Μαΐου 2017

Τα ονειρικά τοπία του Άκη Αγγλιά


Έναν ακόμη ύμνο στην αγαπημένη του Αλεξανδρούπολη αποτελεί η νέα έκθεση ζωγραφικής του γνωστού δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Άκη Αγγλιά, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή και θα φιλοξενείται μέχρι τις 19 Μαΐου στο Νομαρχείο.


Το ζωγραφικό στυλ του Άκη Αγγλιά θα μπορούσε να είναι φίλτρο στο ιδιαίτερα δημοφιλές πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, instagram, που σαρώνει στα social media και να ομορφαίνει όλες μας τις φωτογραφίες. Στην έκθεση, με τίτλο «Αλεξανδρούπολη κ.α.», πέρα από την ‘πρωταγωνίστρια’, “guest” εμφανίσεις πραγματοποιούν και άλλες πόλεις, με τους δρόμους, τα φώτα, τους ανθρώπους, τις εποχές τους. Η Αλεξανδρούπολη, όμως, είναι αυτή που κυριαρχεί, με το Φάρο, το λιμάνι, τα ηλιοβασιλέματά της, την ξεχωριστή της ατμόσφαιρα που κάθε φορά αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο ο ζωγράφος στον καμβά, καταφέρνοντας να μιλήσει στην ψυχή του κόσμου, που, ειδικά στις μέρες μας, διψά για ομορφιά.


Ο δημιουργός εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την αποδοχή και τα σχόλια του κοινού, που όλα αυτά τα χρόνια, σταθερά, βρίσκεται στο πλευρό του. Κάλεσε τον κόσμο να επισκεφθεί την έκθεση, για να ξεφύγει, έστω και για λίγο, από όλο αυτό που ζούμε και να ανοίξει η καρδιά και η ψυχή του. «Τα πολύ καλά σχόλια που ακούω κάθε φορά με γεμίζουν ικανοποίηση. Η αγάπη για την πόλη μου είναι γνωστή και προσπαθώ, όσο μπορώ να δώσω κάτι και να ανεβάσω την εικόνα της», είπε ο καλλιτέχνης.












ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: