16 Μαΐου 2017

Έξαρση από ψύλλους σε πολλές περιοχές της Σαμοθράκης


Επιδρομές ψύλλων ταλαιπωρούν τους κατοίκους του νησιού μας, τη Σαμοθράκη. 
Ολοένα και περισσότερες περιοχές της Σαμοθράκης (Λάκκωμα, Αλώνια και τώρα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Καμαριώτισσα), δέχονται, σύμφωνα με καταγγελίες, επιδρομές από ψύλλους.
Αξιοσημείωτο είναι πως ένα περιστατικό, με τσιμπήματα ψύλλων που επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης διακομίσθηκε στο ΠΓΝΕ Αλεξανδρούπολης διότι έχρηζε νοσηλείας.
Οι ψύλλοι είναι μικρά χωρίς φτερά έντομα, το σώμα τους έχει χρώμα σκούρο καφέ συμπιεσμένο στα πλάγια. Δεν πετούν αλλά πηδούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε στάνες απ' όπου οι ψύλλοι μεταφέρονται στα σπίτια, καθιστώντας δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων. 
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης αλλά και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος μας τόνισαν πως δεν έχει γίνει καμία επίσημη καταγγελία, παρά μόνο έχουν ενημερωθεί για κάποια περιστατικά για τα οποία ο Δήμος δεν φέρει ευθύνη μιας και όπως επεσήμαναν το πρόβλημα το έχουν ιδιώτες και οφείλουν να κάνουν μόνοι τους την απεντόμωση. "Αν κάποιος έχει ψείρες στο κεφάλι του δεν θα πάει ο Δήμος να του βάλει αντιψειρικό".
Σύμφωνα με την Υγειονομική Υπηρεσία, επίσημο κρούσμα παρατηρήθηκε στις 3 Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο του Λακκώματος στο οποίο κι έγινε απεντόμωση.
Παρ' όλα αυτά οι καταγγελίες αναφέρουν πως και σε αυτή την περιοχή συνεχίζεται και αυξάνεται το πρόβλημα και πως οι κάτοικοι φοβούνται για μολύνσεις που μπορεί να μεταδοθούν, με τους αρμόδιους να αδιαφορούν.
Έντονο επίσης είναι το πρόβλημα στα μικρά παιδιά μιας και όλο τους το σώμα είναι γεμάτο από τσιμπήματα (όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες).
Όλια Γκαντανίδου

e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: