31 Μαΐου 2017

Έκτος των άγονων περιοχών η Σαμοθράκη



Αναστάτωση επικρατεί στη Σαμοθράκη, μετά από τη νέα απόφαση του υπουργείου Υγείας, με την οποία δεν περιλαμβάνεται το νησί στις «προβληματικές και άγονες» περιοχές της χώρας, ώστε να παρέχονται οικονομικά κίνητρα σε όσους γιατρούς υπηρετούν στις δομές υγείας του.

Είχε προηγηθεί απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας, τον Ιούνιο του 2016, στην οποία περιλαμβάνονταν κανονικά το Κέντρο Υγείας και το Περιφερειακό Ιατρείο της Καμαριώτισσας στη λίστα με τις άγονες περιοχές, κι έτσι η γιατρός που υπηρετεί εκεί λαμβάνει κανονικά το επίδομα που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Στη νέα, τροποποιητική απόφαση, ωστόσο, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 16 Μαϊου 2017, δεν περιλαμβάνεται το Κέντρο Υγείας του νησιού, με αποτέλεσμα ο γιατρός που υπηρετεί εκεί να μη δικαιούται την πολύ σημαντική αυτή οικονομική ενίσχυση.

Σημειώνεται πως η Σαμοθράκη έχει αντιμετωπίσει κατά καιρούς πολύ σοβαρά προβλήματα με ελλείψεις γιατρών, αφού παρά τις διαρκείς προκηρύξεις θέσεων, πολύ δύσκολα κάποιος γιατρός, με ένα απλό μισθό, έπαιρνε την απόφαση να μετακομίσει σε ένα νησί που αντιμετωπίζει προβλήματα και με τη θαλάσσια συγκοινωνία. Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση βελτιώθηκε μερικώς και σε αυτό συνέβαλλε σίγουρα και η παροχή κινήτρων από την πολιτεία.

Οι φορείς της περιοχής, όπως ο δήμος Σαμοθράκης, έχει ήδη αποστείλει επείγουσα επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία, ελπίζοντας πως πρόκειται για υπηρεσιακό λάθος που θα διορθωθεί άμεσα.

ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: