19 Ιουλίου 2017

Ανταποδοτικά Οφέλη από ΑΠΕ στις τοπικές κοινωνίες:Αλήθεια ή ψέματα?


Σας προωθώ την επιστολή του κ.Κανδηρακη προς δημοτικούς συμβούλους Δήμου Καρύστου σχετικά με το ανωτέρω θέμα:

Viki (

vikivarela@hotmail.com)

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΤΙΜΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Αντ. Κανδηράκης


Κύριοι/ες θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη προς τους δήμους και καταναλωτές ηλεκτρισμού από τα αιολικά,  δεν συνιστούν τέλος, αλλά φόρο/παροχή προς τρίτους και ως εκ τούτου είναι κυριολεκτικά "στον αέρα" αυτές οι παροχές.
Επιπλέον θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το σύστημα με τις ταρίφες θα καταργηθεί οσονούπω και θα μείνετε με μια Κάρυστο που όλες οι κορυφογραμμές της Οχης θα έχουν παραχωρηθεί στις πολυεθνικές και με μεγάλη βλάβη στον τουρισμό, την αγορά γης για δεύτερη κατοικία και όχι μόνο...Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι είστε εσείς και οι δημότες, που μέσω του ΕΤΜΕΑΡ και της φορολογίας, ενισχύετε οικονομικά "εν τη λειτουργία  τους" τα αιολικά ή με ενίσχυση κεφαλαίου για όσα έχουν υπαχθεί στις "ευεργετικές" διατάξεις των αναπτυξιακών νόμων. Λίγοι καρπώνονται τα κέρδη (πρόκειται για αισχροκέρδεια, βλ. βίντεο κάτω) και οι πολλοί, τα κορόϊδα δηλαδή,  πληρώνουν αγαπητοί Καρυστιώτες.
Εδώ ένα ενδιαφέρον βίντεο:
Μεταξύ  8:58 και 10:50 στο βίντεο γίνεται αναφορά στις ταρίφες διαφθοράς δημάρχων, πολιτικών κλπ στη Γαλλία, (προσοχή, όχι στην Ελλάδα), εδώ ως γνωστόν όσοι ασκούν δημόσια αξιώματα είναι αδιάφθοροι. Εσείς οι δημοτικού Σύμβουλοι Καρύστου, εάν είχε περιπέσει κάτι στην αντίληψη σας, θα είχατε πάει αμέσως στον Εισαγγελέα διαφθοράς, δεν είναι; Τονίζω, για να μην παρεξηγηθώ για τυχόν υπαινιγμούς,  ότι είμαι πεπεισμένος γι' αυτό.
Το βίντεο προστέθηκε για να δείτε τι γίνετε με τους κακούς διεφθαρμένους Γάλλους πολιτικούς κλπ 

Στο βίντεο γίνετε λόγος και για 5 δις ετησίως δημόσια ενίσχυση (συμπεριλαμβανομένου του κόστους διαφθοράς) στις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Στην Ελλάδα το κόστος αυτό είναι 1+δις (βλ. συνημ. εισροές-εκροές ειδικού λογαριασμού ΛΑΓΗΕ)

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι καταναλωτές υψηλής και μέσης τάσης πληρώνουν ελάχιστα για την λεγόμενη πράσινη ενέργεια και την νύφη, δηλαδή τους Κοπελούζους κλπ τους πληρώνουν οι καταναλωτές της χαμηλής τάσης. 
Εάν "δεν τα καταλαβαίνετε" αυτά δείτε  παρακαλώ το περιεχόμενο του από 9 Ιουνίου 2015 email και τα συνημμένα. \
Ιδίως το πρακτικό Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Μονεμβασιάς μάλλον Εισαγγελικού ενδιαφέροντος.
Ο Δήμος αυτός ενώ είχε προσφύγει στο ΣτΕ κατά της ΑΕΠΟ αιολικών της Ελ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ  σε περιοχή natura, λόγω της αναμενόμενης διακοπής των επιδοτήσεων (κεφαλαίου και εν τη λειτουργία/ΕΤΜΕΑΡ) για παλαιά και νέα αιολικά στη συνέχεια "πούλησε" την υπόθεση και ήλθε σε συμφωνία με την ενδιαφερόμενη εταιρεία.

Δηλαδή υπέβαλε προσφυγή στο ΣτΕ προβάλλοντας ακυρωτικούς λόγους, δηλαδή παράβαση νόμων και στην συνέχεια αποφάσισε την απόσυρση των προσφυγών επ' αμοιβή (3 εκατ.) με υπογραφή συμφωνητικού όπου θα συνομολογείτο πως πρόκειται για νόμιμη ΑΕΠΟ.
Όλα αυτά με ενδιάμεσο τον δικηγόρο του Δήμου που είπε στους συμβούλους ότι δήθεν το ΣτΕ δεν ακυρώνει αιολικά (υπάρχουν πρόσφατες ακυρωτικές αποφάσεις)!

Εσείς τι λέτε, έχει τηρηθεί η νομιμότητα στον Δήμο Μονεμβασιάς; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις;

Πολλοί θα πούνε "εμείς στην Κάρυστο είμαστε κορόϊδα;" Εκεί για 50 MW θα πάρουν τρία, εμείς πόσα θα έπρεπε να πάρουμε;
Χμ....

Με μεγάλη Τιμή

Τα σέβη μου

Αντ. Κανδηράκης 


*** Το κείμενο αυτό το έλαβα στο mail του blog μου προκειμένου να λάβουν γνώση οι κάτοικοι του νησιού μας. Αποστολέας όπως και σε προηγούμενα κείμενά της η κα Viki. Σπιτάλας Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: