26 Ιουλίου 2017

Έξοδος ελπίδας

Άντληση 3 δισ. με καλύτερους όρους από το 2014 - Ευ.Τσακαλώτος: Η ποιότητα των επενδυτών δείχνει την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία. Θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα μέχρι την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια
Αισιόδοξα μηνύματα για την επιτυχή ολοκλήρωση της προσπάθειας απεμπλοκής από τα Μνημόνια και τη διεθνή επιτροπεία εξέπεμψε η χθεσινή έξοδος της χώρας στις αγορές, με την άντληση 3 δισ. ευρώ, από τα οποία τα περισσότερα, κοντά στο 60%, προσφέρθηκαν από ξένους «πραγματικούς» επενδυτές και όχι από κάποια κερδοσκοπικά funds.
Το ενδιαφέρον αποδείχθηκε υπερδιπλάσιο της ζήτησης, περί τα 6,5 δισ. ευρώ, και οι όροι σημαντικά καλύτεροι του 2014. Το λεγόμενο κουπόνι του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,375% και το επιτόκιο στο 4,625%, έναντι 4,75% και 4,95% αντιστοίχως το 2014.
Όλα αυτά επέτρεψαν στον υπουργό Οικονομικών και στην κυβέρνηση να μιλούν για τη διαμόρφωση στερεάς βάσης, που θα επιτρέψει οριστική έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια σε ένα έτος. Θετικά είδαν τη χθεσινή προσπάθεια της Ελλάδας όλοι οι διεθνείς παράγοντες και Τύπος.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: