27 Ιουλίου 2017

Στον Ιβάν Σαββίδη «Έθνος», «Έθνος της Κυριακής» και «Ημερησία»


Τα τρία σήματα κατακυρώθηκαν στην εταιρία του Ι. Σαββίδη έναντι προσφοράς 3.580.000 ευρώ που ήταν και η μοναδική που υποβλήθηκε
Ολοκληρώθηκε στο Ειρηνοδικείο η διαδικασία αναγκαστικού πλειστηριασμού περιουσιακών στοιχείων της ΠΗΓΑΣΟΣ.
Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης με την εταιρία Dimera λαμβάνουν τα σήματα των εντύπων της ΠΗΓΑΣΟΣ «ΕΘΝΟΣ», «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ». Τα τρία σήματα κατακυρώθηκαν στην εταιρία του Ι. Σαββίδη έναντι προσφοράς 3.580.000 ευρώ που ήταν και η μοναδική που υποβλήθηκε κατά την διαδικασία στο Ειρηνοδικείο και μάλιστα λίγο πριν λήξει ο χρόνος για τις προσφορές που αφορούσαν τα τρία σήματα του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΣ.
Επίσης η διαδικασία ανέδειξε τον δικηγόρο Χρήστο Χαντζαρίδη κάτοχο των 678.736 μετοχών της εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών ΑΝΩΣΗ ΑΕ.
Η προσφορά του δικηγόρου είχε κατατεθεί χθες και αφορούσε ποσό 25.000 ευρώ, ενώ οι επίμαχες μετοχές έβγαιναν από την τράπεζα σε πλειστηριασμό με αρχική τιμή 20 χιλιάδες ευρώ.
Για όλες τις άλλες μετοχές που κατέχει η ΠΗΓΑΣΟΣ, πλην εκείνων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA που είναι εκτός διαδικασίας, δεν κατατέθηκε καμία προσφορά και έτσι για αυτές ο πλειστηριασμός ματαιώνεται.
Λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία έγινε συνεννόηση μεταξύ εργαζομένων του Ομίλου που βρέθηκαν στο Ειρηνοδικείο με μέλη του κινήματος «δεν πληρώνω» που όπως κάθε Τετάρτη βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο με σκοπό την αποτροπή πλειστηριασμών σπιτιών. Οι εργαζόμενοι της ΠΗΓΑΣΟΣ ζήτησαν να μην εμποδιστεί η διαδικασία καθώς όπως είπαν από τον πλειστηριασμό αυτό κρίνεται η εργασία τους αλλά και η καταβολή δεδουλευμένων περίπου πέντε μηνών.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: