17 Ιουλίου 2017

Το "Ζέφυρος" είναι έτοιμο να συνδέσει το πανέμορφο νησί της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη (φώτο)


Έτοιμο το ταχύπλοο "Ζέφυρος" το οποίο θα συνδέσει τη Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη σε μόλις 40 λεπτά.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν πρόκειται για ένα σκάφος υπερσύγχρονο με πολυτελές εσωτερικό που σίγουρα θα καλύψει τις ανάγκες των ταξιδιωτών.
Να θυμήσουμε πως το εν λόγω ταχύπλοο σκάφος (όπως και το ΟΣΤΡΙΑ) έχουν μήκος 25 μέτρα, πλάτος 7 μέτρα, φέρουν τρεις μηχανές Volvo (3 x 1050hp), αναπτύσσουν μέγιστη και υπηρεσιακή ταχύτητα 32 και 29 κόμβων αντίστοιχα, ενώ η μεταφορική δυνατότητά τους ανέρχεται σε 120 επιβάτες (έκαστο) πέραν του πληρώματός τους.
Θα δύνανται να εκτελούν το δρομολόγιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ σε εξήντα περίπου λεπτά και το δρομολόγιο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΡΜΑ σε σαράντα πέντε περίπου λεπτά, εξυπηρετώντας τρόπον τινά:
α) τους ημερήσιους εκδρομείς οι οποίοι θα μπορούν να αναχωρούν πρωινές ώρες από την Αλεξανδρούπολη και να επιστρέφουν απογευματινές ώρες από τη Σαμοθράκη.
β) τους Σαμοθρακίτες οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη και μεταβαίνουν στο νησί κάθε Σαββατοκύριακο.
γ) τα τοπικά ξενοδοχεία της Σαμοθράκης τα οποία θα δύνανται να ναυλώνουν σε χαμηλό κόστος τα σκάφη προκειμένου να μεταφέρουν πελάτες τους σε ανταποκρινόμενες, με τις αφίξεις – αναχωρήσεις δρομολογημένων και ναυλωμένων αεροπορικών πτήσεων στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης, ώρες.
δ) τα ξενοδοχεία της χερσαίας Θράκης τα οποία θα δύνανται να προγραμματίζουν ημερήσιες εκδρομές στην Σαμοθράκη αλλά και λοιπούς προορισμούς όπως π.χ. Λήμνο, Άγιο Όρος κλπ.
e-evros

Δεν υπάρχουν σχόλια: