4 Αυγούστου 2017

Τέλος στη σπατάλη χρόνου και χρήματος στο ΠΓΝΕ


Ασκώντας την πολιτική του Υπουργείου Υγείας για πλήρη διαφάνεια και εξοικονόμηση πόρων, μέσα στις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου προχωρούν σε καινοτόμες λύσεις και σύγχρονες μεθόδους. Στην προσπάθεια να σταματήσουν την αιμορραγία του Εθνικού Συστήματος Υγείας δημιουργούν νέα πλαίσια μέσα στα οποία δεν θα υπάρχει δυνατότητα διαρροών.
Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα γίνεται μια οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια από τον Αναπληρωτή Διοικητή του ΠΓΝΕ Σταύρο Τζωίδη, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Πληροφορικής, τη Νοσηλευτική και Διοικητική Υπηρεσία για την αυτοματοποιημένη διαδικασία χορήγησης υλικών με BARCODE, μέσα από το πληροφοριακό σύστημα «ΑσκληπιόςTM Hospital».
Σταύρος Τζωίδης. 

«Το παραπάνω σύστημα αποτελεί το νευρικό σύστημα του νοσοκομείου, το οποίο διατρέχει κάθετα, από όροφο σε όροφο και οριζόντια από κλινική σε κλινική και από τμήμα σε τμήμα ενοποιώντας κάθε μορφής διαδικασία κάτω από μία κοινή ομπρέλα ελέγχου. Από την επίσκεψη στα Εξωτερικά Ιατρεία μέχρι την εισαγωγή ενός ασθενή και το εξιτήριο, το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Νοσοκομείου μπορεί να παρακολουθεί πλήρως κάθε δραστηριότητα του ασθενή στο νοσοκομείο» σύμφωνα με τον κ. Τζωιδή.
Ποια είναι τα οφέλη της ένταξης αυτής της διαδικασίας με το barcode
Με τις τεχνολογίες barcode στις διαδικασίες επιτυγχάνονται τα εξής:
• Καλύτερη οργάνωση της αποθήκης και βελτίωση του προγραμματισμού.
• Βελτίωση των διαδικασιών παραλαβής.
• Άμεση ορατότητα των αποθεμάτων.
• Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζεται πλέον να ψάχνουν στους διαδρόμους για προϊόντα ή να σπαταλούν το χρόνο τους σε χειροκίνητη εργασία.
• Ακρίβεια κατά την εκτέλεση παραγγελιών, εξασφαλίζοντας τη σωστή επιλογή προϊόντος.
• Αύξηση της παραγωγικότητας – το ίδιο προσωπικό εξυπηρετεί περισσότερες παραγγελίες ανά ημέρα
Τι κερδίζει το νοσοκομείο από τις τεχνολογίες barcode
• Το κάθε τμήμα (χειρουργείο, αιμοδυναμικό, γαστρεντερολογικό, καρδιολογικό κ.λπ) θα έχει τη δυνατότητα της άμεσης αναγνώρισης του υλικού, της χορήγησης του σε ασθενή και της χρέωσης στον ασθενή σε πραγματικό χρόνο.
• Εκτός από το προφανές όφελος της διαδικασίας αυτής όσον αφορά το ιατρικό-νοσηλευτικό έργο, θα δίνονται και δυνατότητες εξελιγμένης οικονομικής διαχείρισης, σε επίπεδο κλινικής (αποθήκη ορόφου) που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο κύκλωμα της Αναλυτικής Λογιστικής είτε σε εφαρμογές εξειδικευμένης κοστολόγησης.
• Η συγκεκριμένη αναβάθμιση θα επεκτείνει τα συστήματά στην κατεύθυνση της πλήρους αξιοποίησης της συγκεκριμένης λειτουργικότητας, όπως ορίζεται από τις απαιτήσεις του Υπουργείου Υγείας .
• Σωστή επιλογή υλών, διασφαλίζοντας ότι το παλαιότερο απόθεμα αναλώνεται πρώτο.
• Ακρίβεια κατά την εκτέλεση παραγγελιών, εξασφαλίζοντας τη σωστή επιλογή προϊόντος.

ΓΝΩΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: