31 Αυγούστου 2017

H ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας & η κατασκευή μεγάλης περιφερειακής οδού Αλεξανδρούπολης ξανά στο προσκήνιο

Την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, μετέβη στην Αθήνα όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών.
Συγκεκριμένα ο κ. Λαμπάκης μαζί με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α., κ. Χρήστο Δούκα συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τον Γενικό Γραμματέα λιμένων, λιμενικής πολιτικής και ναυτιλιακών επενδύσεων, κ. Χρήστο Λαμπρίδη με αντικείμενο την ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη αλλά και τη νέα κατάσταση που δημιουργείται από την επικύρωση του business plan του Ο.Λ.Α.. Ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι η πόλη μας διαθέτει τρία στοιχεία  που επιτάσσουν την ίδρυσή της -βρίσκεται στα σύνορα, το υδάτινο στοιχείο και η ανάγκη ύπαρξης της δομής που θα εγγυάται την ασφάλεια της περιοχής- ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον Υπουργό για τους διαθέσιμους χώρους.
Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης μαζί με τον Πρόεδρο του Ο.Λ.Α. συναντήθηκαν με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπρίτζη, με αντικείμενο της συνάντησής τους την κατασκευή της μεγάλης περιφερειακής οδού, αρχικού προϋπολογισμού 57.000.000 ευρώ βάσει της υπάρχουσας μελέτης, ενός ποσού όμως που μπορεί να μειωθεί στα 30.000.000 ευρώ μετά από τροποποίησή της από τις υπηρεσίες του δήμου και σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό Α.Ε.. Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Υπουργού, τελικά συμφωνήθηκε η δυνατότητα συγχρηματοδότησης του έργου από το Υπουργείο, την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης και από τον παραχωρησιούχο που θα προκύψει μετά τη διακήρυξη των διαγωνισμών για τη μακρόχρονη παραχώρηση των τμημάτων του λιμανιού, όπως αυτά καθορίστηκαν από το νέο business plan.
Επόμενη κίνηση του δημάρχου είναι να έρθει σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ, μονομετοχικό ιδιοκτήτη του λιμένα, προκειμένου να συμπεριληφθεί ο παραπάνω όρος στη διακήρυξη.
radiomax.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: