26 Σεπτεμβρίου 2017


Όλη της τη μανία φαίνεται ότι εξάντλησε η φύση στη Σαμοθράκη, το βράδυ της Δευτέρας 25/09. Η βροχόπτωση της συγκεκριμένης νύχτας προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο νησί, που το μέγεθος τους αποκαλύφθηκε το πρωί της Τρίτης και το σκηνικό θυμίζει «Αποκάλυψη».
Η ορμή των χειμάρρων που σχηματίστηκαν από τα εκατοντάδες κυβικά νερού που δέχθηκε στο νησί παρέσυραν τα πάντα στο πέρασμα τους: αυτοκίνητα, τοίχους, αυλόπορτες και η λίστα δεν τελειώνει…
Σημαντικές είναι οι ζημιές και στο οδικό δίκτυο του νησιού με δρόμους στους οποίους η κυκλοφορία είναι έως και αδύνατη, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η απόπειρα της καταγραφής του μεγέθους της καταστροφής.
Οι πληροφοριες που φτάνουν από το νησί κάνουν λόγω για ανθρώπους που είναι σε απόγνωση, ενώ την ίδια ώρα έχουν αρχίσει οι «ψίθυροι» για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ‘ρέματα’ της Σαμοθράκης, τα οποία ελλείψει χρημάτων δεν έχουν καθαριστεί και ως εκ τούτου τα νερά της βροχής δεν έχουν διεξόδους.
Σημαντικές ζημιές έχει υποστεί το Κέντρο Υγείας του νησιού καθώς επίσης και το δίκτυο της υδροδότησης. Στο νησί αποστέλλεται μεγάλος αριθμός στρατιωτών προκειμένου να συνδράμουν στις επιχειρήσεις αποκατάστασης.
Εκτός λειτουργίας ειναι το κτίριο του Δημαρχείο του νησιού στη Χώρα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υποχωρήσει τοίχοι και μέρος της σκεπής, ενω υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες στο νησί.
Δείτε τις εικόνες που προκαλούν θλίψη:
(πηγή: Facebook @Giorgos Vavel / @ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΛΗΝΙΑΣ)

       

   

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: