19 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ SAOS FERRIES 18/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βάσει των διατάξεων της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ εφαρμόζεται για όλα τα επιβατηγά πλοία, ο Διεθνής Κώδικας Ασφαλούς Διαχείρισης Πλοίων (ISM).   

Σύμφωνα με αυτόν κάθε εταιρεία είναι υποχρεωμένη:
1.       Να εφαρμόζει σύστημα ασφαλούς διαχείρισης του πλοίου.
2.       Να θεσπίσει πολιτική ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.
3.       Να καταγράφει τις καθορισμένες ευθύνες και αρμοδιότητες του προσωπικού που ασχολείται με θέματα ασφαλείας όπως και να του εξασφαλίζει τα απαραίτητα μέσα για την εκτέλεση των καθηκόντων του.

Με απόλυτη πίστη  ότι η εφαρμογή του ISM εξασφαλίζει :την ασφάλεια στη θάλασσα, την προστασία των ανθρώπων και την αποφυγή πρόκλησης βλάβης στο περιβάλλον η SAOS FERRIES, με αφορμή και τα πρόσφατα γεγονότα ,σε διαδοχικές ερωτήσεις πολιτών βεβαίωσε την κατοχή των πιστοποιητικών για το σύνολο των πλοίων της.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο επιβατικό κοινό, απευθυνθήκαμε στο Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης για την βεβαίωση ότι και  η άλλη πλοιοκτήτρια εταιρεία που δρομολογεί επιβατηγό πλοίο στη γραμμή Αλεξανδρούπολη Σαμοθράκη διαθέτει το αντίστοιχο πιστοποιητικό λαμβάνοντας αντιφατικές απαντήσεις.

Σε αναμονή επίσημης ενημέρωσης από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης επιφυλασσόμεθα  για τις δικές μας περαιτέρω ενέργειες.

                                                             Σαμοθράκη, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια: