21 Οκτωβρίου 2017

ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν βρέθηκε χολέρα στο νοσοκομείο «Έλενα» - Εισαγγελική παρέμβαση για διασπορά ψευδών ειδήσεων


Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου των Κεντρικών Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας για το στέλεχος εντεροπαθογόνου δονακίου (όπως το δονάκιο της χολέρας)  στο Γ.Ν. Έλενα - Βενιζέλου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το θέμα είχε προκύψει μετά από καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ που ωστόσο είχε απαντηθεί άμεσα τόσο από την διοίκηση του νοσοκομείου όσο κι από τις αρμόδιες αρχές που είχαν προχωρήσει στους απαραίτητους ελέγχους. 
Η παρέμβαση του εισαγγελέα είχε αφορμή έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ που διαψεύδει το περιστατικό. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να ερευνηθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.
«Η δημόσια υγεία, η προστασία  των πολιτών είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για συνδικαλιστική και πολιτική αντιπαράθεση» δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στην καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ.
«Η ΠΟΕΔΗΝ είναι μια ανυπόληπτη γραφειοκρατία που χάνει εξουσία και κάνει χυδαίες επιθέσεις» είπε και πρόσθεσε ότι «προσβάλει το προσωπικό στο χώρο της υγείας». «Άλλο κριτική για ολιγωρία ή λάθη της κυβέρνησης και άλλο η γενικότερη απαξίωση και τα ευφάνταστα σενάρια" σημείωσε.
 "Τα αποτελέσματα αυτά δεν είναι συμβατά με πρόσφατη κοπρανώδη επιμόλυνση του νερού (λύματα). Για την απόλυτη διασφάλιση της δημόσιας υγείας διενεργείται και επιπρόσθετος μοριακός έλεγχος, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη" σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΚΕΛΠΝΟ που απέδειξε ότι η "χολέρα" υπήρχε μόνο στις καταγγελίες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ καταλήγει τονίζοντας πως η έως τώρα αρνητική τεκμηρίωση των αποτελεσμάτων αποτελεί ηχηρή επισήμανση προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υπεύθυνη συμπεριφορά σε θέματα δημόσιας υγείας.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: