17 Νοεμβρίου 2017

Ρένα Δούρου: «Να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα, να προχωρήσουμε στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» (Video)


"Έκανα μήνυση για να σπάσει το γαϊτανάκι των πολλών υπευθύνων και στο τέλος κανείς" εξήγησε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου ενώ αναφέρθηκε στις αιτίες της καταστροφής και στις προσπάθειες αντιμετώπισής της καθώς και στις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να μην επαναληφθεί.
"Εύκολη η κριτική την ώρα της καταστροφής" δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρουστον ΑΝΤ1. Αναφέρθηκε στα 36 αντιπλημμυρικά έργα και άλλα 16 που έχει θέσει ως προτεραιότητα, η Περιφέρεια Αττικής. Επιπλέον τόνισε ότι αφού υπάρξει μέριμνα για τους ανθρώπους που πλήγησαν από την καταστροφή θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, η διάνοιξη ρεμάτων καθώς και η κατεδάφιση αυθαιρέτων.
Όπως ανέφερε το έργο για να ανοίξουν τα μπαζωμένα ρέματα του Δήμου Μάνδρας, κόστους 11 εκατ. ευρώ, το έχει εντάξει η Περιφέρεια στο ΕΣΠΑ αλλά χρειάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για να προχωρήσει ενώ δήλωσε ότι πρέπει να γκρεμιστούν αυθαίρετα στην περιοχή «αλλά αν το κάνω θα με πάνε στο αυτόφωρο» διότι 11.000 τ.μ. είναι ιδιωτικές εκτάσεις. Δεν υπάρχουν οι κτηματολογικοί πίνακες για να μπορέσει να γίνει η απαλλοτρίωση.
"Να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα, να πάρει κάποιος επιτέλους το πολιτικό κόστος" είπε η Περιφερειάρχης Αττικής αναφερόμενη στη χρόνια ανοχή της αυθαιρεσίας για ψηφοθηρικούς λόγους. Ευχαρίστησε τέλος, τους ανθρώπους της Περιφέρειας, τους Πυροσβέστες και όσους επιχειρούν για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών και την ανακούφιση των πληγέντων.
Κατ. Μπρέγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: